Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2020 16:23

Поліція розслідує смерть двох немовлят в одному відділенні

Поліція розслідує смерть двох немовлят в одному відділенні
У Кременчуцькому перинатальному центрі за тиждень померло двоє немовлят. Фото: unsplash.com

У перинатальному центрі міста Кременчук на Полтавщині протягом тижня померли від асфіксії двоє немовлят.

Батьки малюків звернулися до поліції, бо переконані у вині медиків, розповідає СТБ.

Ім'я для довгоочікуваного первістка вони з дружиною Ярославою обрали ще 7 років тому – назвали Євгеном, розповів кременчужанин Валерій Колесніков.

"Наша дитина прожила 3 дні 16 годин і 10 хвилин. Внутрішньоутробне удушення. У дитини обмотана шия була 3 рази. Побачили це за день до пологів. Як його можна було стимулювати 6 годин? Якщо є оповивання пуповини, вже мають робити кесареве", - каже вбитий горем батько.

У перші години після пологів Ярослава почула, що дитина хрипить. Просила про допомогу, але медсестра сказала, що це нормально. Після смерті дитини до палати почали заходити по черзі медики з проханням підписати документи на розтин немовляти їхнім експертом.

Чоловік викликав поліцію, натомість лікар відмовився видавати документи слідчим, заявив, що тільки через суд. При цьому медики досі не віддають навіть пуповину малюка.

Як з'ясувалося, за 2 дні до трагедії у цьому ж перинатальному померла також і новонародженя дівчинка – задихнулася. Адвокат цієї сім'ї каже: медпрацівники мають можливість виправити медичну документацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В елітному пологовому будинку померла новонароджена дівчинка - мати звинувачує лікарів

У поліції за цими фактами вже відкрили кримінальне провадження, підозрюють неналежне виконання обов'язків медичними працівниками, каже речник ГУ НП в Полотавській області Юрій Сулаєв.

Коли скандал вийшов за межі пологового, ще один житель Кременчука вирішив добиватися справедливості, адже у березні у цього ж лікаря народжувала і його дружина.

Їхньому Івану 8 місяців, та через пологову травму він тепер інвалід.

"Акушерка, яка його виймала, сказала, що він застряг. "Тягни", - такі були слова. Вони його витягли. Права рука висіла, як батіг. Це інвалідність", - каже кременчужанин Віталій Тристан.

Тепер, об'єднавши зусилля, батьки разом хочуть справедливого розслідування, вилучення всіх доказів і покарання медиків.

У місті Золотоноша Черкаської області немовля померло від травм, яких зазнало під час пологів. Батьки звинувачують акушера. У нього це вже 2-ге кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Поліція розслідує смерть двох немовлят в одному відділенні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути