неділя, 08 жовтня 2017 04:16

Показали, як створити власний унікальний вінок
4

Фото: з особистого архіву
Фото: Михайло Діденко
Фото: Михайло Діденко
Фото: Михайло Діденко

Для виготовлення одного віночка потрібно близько 500 штучних квітів та листочків. Досвідчений майстер може зробити вінок за ніч.

Про це Gazeta.ua розповідає етнограф, учасниця Громадської організації "Етномайстерня Коло" Марія Куряча, яка вже більше року займається створенням вінків.

"Хотіла для фотосесії зробити аутентичний образ. Почала з віночка. Побачила в Інтернеті, що можна зробити з помпонів. Ця техніка не дуже розповсюджена на Поділлі, але інколи зустрічається", − каже майстриня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко скасував закриття фонтану

Марія розповідає, що найпоширеніший метод виготовлення вінка – з воску. На її рахунку вже близько 25 віночків.

"Мода на такі вінки прийшла до нас в кінці ХІХ століття з Європи. Восковий метод для виготовлення вінка – найпоширеніший , хоча і досить складний. Основа – дріт, обмотаний флористичною стрічкою або гофрованим папером, на нього вдягають паперову квітку і опускають її у розтоплений віск , а потім у воду. Це робиться для того, щоб віск одразу застиг. Коли зроблено всі квіти і листочки – вінок збирають. Найперший вінок, який я робила, був саме для весілля. Виготовила за пару ночей," − розповідає дівчина.

За словами Марії Курячої, опанувати цю справу не складно. Достатньо мати розвинену моторику пальців. Навчитися цьому можна на майстер-класах ГО "Етномайстерня Коло", які проводяться на замовлення, а також викладаються в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як створити власний унікальний вінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути