субота, 18 березня 2017 21:57

Показали відео затримання іноземного судна, яке заходило в порти анексованого Криму

Показали відео затримання іноземного судна, яке заходило в порти анексованого Криму
Держприкордонслужба України затримала танзанійський корабель Sky Moon. Фото: кадр з відео

На сторінці Держприкордонслужби у facebook опублікували відео затримання Танзанійського судна. 30 листопада 2016-го поблизу порту Рені Держприкордонслужба України затримала танзанійський корабель Sky Moon. Прикордонники здійснили складні тактичні маневри. Під час обшуків на борту знайшли усю документацію із порушенням міжнародного закону.

Судно "Sky Moon" під прапором Танзанії із вантажем 3 тис. тонн технічної соди було затримано українськими прикордонниками на шляху із Севастополя до молдовського порту Джурджулешти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як будують бойові катери для українського флоту

15 березня, за результатами розгляду справи щодо незаконного заходу в порти анексованого Росією Криму судном "Sky Moon", Малиновський районний суд Одеси постановив визнати капітана винним, а саме судно і вантаж – конфіскувати в дохід держави. На капітана, громадянина Сирії, накладено штраф у розмірі 18,5 мільйонів гривень. Всім членам екіпажу прикордонники заборонили в'їзд в Україну строком на три роки – йдеться в описі до відео.

До окупованого Криму зайшли 652 іноземних судна. Завдяки змінам у законодавстві створили передумови для затримання таких суден-порушників та їх вантажів. Зокрема, нещодавно затримали судно на Дунаї з прапором Танзанії. Воно рухалося з Севастополя до молдавського порту з вантажем соди. Його заарештували. Капітану оголосили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «Показали відео затримання іноземного судна, яке заходило в порти анексованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути