четвер, 05 квітня 2018 12:29

Показали прапори України, зібрані у 40 містах
4

Усі 2 км прапорів в кінці квітня розгорнуть в Холодному Яру.
Фото: http://tvoemisto.tv/
Усі 2 км прапорів в кінці квітня розгорнуть в Холодному Яру.
Усі 2 км прапорів в кінці квітня розгорнуть в Холодному Яру.
Усі 2 км прапорів в кінці квітня розгорнуть в Холодному Яру.

У Львові в сквері навпроти ЛОДА відбулася акція "Велика українська хода". Організатори вивісили у сквері прапори України із підписами та побажаннями жителів 40 міст Львівщини.

Організаторка акції збирає підписи мешканців України на прапорах протягом останніх 2-х років, - пише "Твоє місто".

"Акція об'єднує усі міста України, усі батальйони, які є на передовій. Організаторка, Катерина Валевська, збирає прапори із підписами з кожної області України. Зараз вона приїхала у Львів – тут можна побачити прапори із Львівщини: Сколе, Трускавець тощо. Зараз ми збіраємо підписи на львівському прапорі", – каже Інна Короленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля могили АТОвця розтоптали український прапор

У 2014 році акцію започаткувала Катерина Валевська, як прояв пошани до героїв Небесної сотні. Перший прапор підписали у Києві 14 вересня 2014 року.

"По Львівщині заключна акція у Львові – низка прапорів, які пройшли 40 міст Львівської області. В мене вже сформований архів з тисяч фотографій – це майбутня фотовиставка "Обличчя війни, обличчя України". Протягом 6 годин ми фотографуємо людей з прапором, єднаємо його з іншими і я їду додому", – розповіла Катерина Валевська.

Загальна довжина прапорів становить вже 2 км, це майже 1000 стягів з усієї країни, включно із прифронтовою зоною. Організаторці акції лишилося проїхати з прапорами тільки територією Волинської області.

Усі 2 км прапорів в кінці квітня розгорнуть в Холодному Яру. Акцію закінчать із припиненням бойових дій та звільненням тимчасово окупованих території Донецької та Луганської областей разом з АР Крим.

28 березня 2018 року група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проект закону "Про Прапор національної гідності". Документ передбачає встановлення червоно-чорного прапора, що символізує національно-визвольну боротьбу українського народу, на будівлях державних органів України у дні державних свят.

Зараз ви читаєте новину «Показали прапори України, зібрані у 40 містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути