пʼятниця, 23 грудня 2016 14:41

Поховали бійця, якого замордували терористи
11

23 грудня у Вінниці поховали 39-річного Дмитра Неумивакіна. Під час виконання бойового завдання біля селища Зайцево на Донеччині 27 вересня потрапив у полон. Терористи знущались над ним до смерті. Особу загиблого ідентифікували за допомогою ДНК-експертизи у Дніпровському морзі.

"Він з перших днів війни два рази ходив записуватись добровольцем у військомат. Любив свою країну і подобалась йому військова служба. Пам'ятаю його ще по школі, а потім по службі у таксі. То як в школі, був активним так і по роботі завжди першим відгукувався на допомогу. Буває ж бензин закінчився, колесо пробили, гроші не віддають – виручав", - розповів кореспонденту Андрій Ейсмонт.

Дмитро з 2014 року проходив військову службу в зоні АТО. Був механіком служив у 53-тій окремій механізованій бригаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак не довіз поранених військових до шпиталю

"Були знайомі більше року. Він ніколи не відмовляв у ремонті, вислуховував, яка проблема і не відходив від техніки поки вона не починала працювати. Коли починався бій, то він молодших хлопців завжди жалів і відправляв подалі від вогню, прикривав. Казав: вам ще сім'ї треба створювати і дітей родити", - каже Максим Палацький

Поховали Дмитра Неумивакіна на Алеї Слави міського кладовища.

13 грудня в Торецьку загинув 31-річний вінничанин Євген Ремішевський. Боєць отримав травми несумісні з життям під час суперечки військовослужбовців на території частини.

Зараз ви читаєте новину «Поховали бійця, якого замордували терористи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути