неділя, 01 січня 2017 19:28

Прикордонники використають сучасну систему спостереження за ворогом
3

Фото: facebook.com

Президент України Петро Порошенко вручив прикордонникам в Маріуполі систему раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей "AEROS".

Про це повідомив в Facebook Петро Порошенко.

"Вручив нашим військовим-прикордонникам новорічні подарунки - легкоброньований катер UMC-1000, 16 одиниць броньованих автомобілів марки Hummer та нове озброєння. Сьогодні у Маріуполі ми також запустили систему раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей "AEROS". Відтепер звідси на відстані до 50 км у кожен бік наші військові точно контролюватимуть безпеку українських кордонів", - повідомив президент.

В 2017 році українські землі звільняться від окупації - впевнений сенатор Джон Маккейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенатори хочуть передати українцям летальну зброю.

Система була розроблена спільно з американською корпорацією Aeros і виготовлена на одному з підприємств державного концерну "Укроборонпром". Вона унікальна тим, що одночасно відстежує повітря, воду, землю, а також стежить і визначає поведінку близько двохсот цілей. Надалі планується виробництво і установка ще 5 таких комплексів, які будуть інтегровані в єдину державну інформаційну систему виявлення та аналізу надводної та повітряної обстановки в акваторії Чорного і Азовського морів, басейнах Дніпра і Дунаю.
Зараз ви читаєте новину «Прикордонники використають сучасну систему спостереження за ворогом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути