середа, 28 лютого 2018 13:27

Під Полтавою викинули 10 вагонів ртутних ламп
3

10 вагонів ртутних ламп зберігається біля Полтави
Фото: Лтава
Експерти беруть зразок грунту для дослідження
10 вагонів ртутних ламп зберігається біля Полтави

На території Південної залізниці в Полтаві по вулиці Половка, 84 виявили щонайменше 10 вагонів розбитих ртутних ламп. Представники залізниці не знають, хто викинув це небезпечне сміття на їх територію в районі Супрунівського промвузла. Екозахисники спільно із громадськими активістами вимагають реакції влади на екологічну проблему.

"Комісія міської ради оглянула територію, взяли зразки грунту для експертизи і обіцяли оголосити результати за 10 днів. Пройшло більше двох тижнів, а влада нічого не оприлюднила. Викликали слідчо-оперативну групу, щоб зафіксувала факт присутності небезпечних відходів. Якщо реакції знову ніякої не буде, то перевеземо в мішках на територію Південної залізниці", - розповів Дмитро Лаптєв, керівник громадського формування "Полтавська Січ".

Міська влада дала доручення Південні залізниці утилізувати відходи до 12 березня.

"Ці лампи знаходяться на території вже 6-10 років. Були перероблені на місцевому заводі газо-розрядних ламп, вилучені сполуки ртуті і підготовлені для транспортування як вторинна сировина. Лабораторні аналізи підтвердили, що вміст ртуті наявний - у зразку ґрунту вміст ртуті складає 0,0027 мг/кг. Такі показники не дозволяють віднести відходи до класу небезпечних. Але залізниця має вивезти відходи із території міста і утилізувати", - пояснив Віталій Нікіпелов, заступник міського голови Полтави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Полтавою знаходиться один із найбільших смітників країни.

Жителі села Яреськи Шишацького району на Полтавщині хочуть заборонити будівництво заводу для очищення бензину і зрідженого газу. Будуть блокувати рух транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Під Полтавою викинули 10 вагонів ртутних ламп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути