пʼятниця, 04 січня 2019 12:47

Побили і не пустили до храму: біля церкви РПЦ на журналістів напали невідомі

  На журналістів біля храму у Вінниці РПЦ напали невідомі. Фото: hram.ros.ua
На журналістів біля храму у Вінниці РПЦ напали невідомі. Фото: hram.ros.ua

У Вінниці на журналістів видання "33 канал" напали біля храму. Ірина Зонова та Сергій Хіміч як представники медіа прийшли висвітлювати анонсовану зустріч 3 митрополитів РПЦУ (УПЦ МП) Вінниччини Іонафана, Варсонофія, Агапіта.

Як повідомлялось на сайті Вінницької єпархії УПЦ МП, 4 січня в храмі району "Електромережа" мала відбутись координаційна рада архієреїв 3 єпархій Тульчинської та Брацлавської (Іонафан), Могилів-Подільської та Шаргородської (Агапіт) і Вінницької та Барської (Варсонофій).

"Ми під'їхали, відрекомендувались журналістами. Однак охоронці храму нас не пустили. Фотокореспондента Сергія Хіміча побили. Намагались знищити апаратуру. Ми викликали поліцію. Зараз даємо свідчення. На відео та фото зафіксували нападників", - повідомляє журналістка Ірина Зонова, пише 33kanal.com.

Коли приїхала поліція, до медійників вийшов клірик храму і повідомив, що о 12:30 буде прес-конференція, де повідомлять результати зібрання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йде шалений тиск: скільки парафій уже перейшло у нову Українську церкву

Офіційне підписання томосу Вселенським патріархом пройде 5 січня 2019-го. 6 січня після божественної літургії томос про автокефалію вручать митрополиту Української православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Побили і не пустили до храму: біля церкви РПЦ на журналістів напали невідомі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути