Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2017 17:17

"По документи їздили автобусом 25 км" - у селищі ОТГ запрацювала унікальна послуга

"По документи їздили автобусом 25 км" - у селищі ОТГ запрацювала унікальна послуга
У віддаленому селищі ОТГ запрацював власний Центр адмінпослуг. Таке зробили вперше. Фото: Артур Пріхно

У селищі Ірдинь Черкаської області, яке входить до Білозірської ОТГ, вперше почав працювати віддалено адміністратор Центру надання адміністративних послуг. Жителям тепер не доведеться особисто їздити за документами до центру громади. Робили це майже два роки.

"В рамках співпраці працівники Білозірського ЦНАП пройшли цикл тренінгів, створений провідними українськими та шведськими експертами. Ми тепер можемо надавати новий якісний рівень сервісу громадянам", - сказав голова ОТГ Володимир Міцук.

Документи, подані жителями села до місцевого ЦНАП, будуть відправлятись у Білозір'я. А після проходження всіх процедур, повертатимуться назад до адміністратора в село, де потрібно буде лише забрати. Селяни кажуть, їздити в центр ОТГ за 25 км було незручно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Молодь тікає до міста. Але вільного будинку в селі нема"

"У нас у селі залишились майже самі пенсіонери, вся молодь роз'їхалась. Як треба було оформити якісь документи, то їхали автобусом у центральний ЦНАП. Зараз набагато зручніше буде – все можна буде оформити на місці", - каже жителька Ірдиня Надія Голумнєвич.

Подібні послуги раніше надавали лише в центрах ОТГ.

Минуло майже два роки як селище Ірдинь ввійшло до Білозірської територіальної громади. Там 17 січня 2016-го обрали першого на той час в країні сільського старосту.
За 2016 рік селище отримало фінансування біля 3,5 млн грн. Всього бюджет Білозірської територіальної громади був 43 млн 300 тис. грн. З них 7 млн 340 тис. отримали від держави.

Зараз ви читаєте новину «"По документи їздили автобусом 25 км" - у селищі ОТГ запрацювала унікальна послуга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути