середа, 30 березня 2016 17:22

Переселенцям на Вінниччині дають гроші на бізнес

Переселенцям на Вінниччині дають гроші на бізнес
фото: Мирослава Слободянюк

На Вінниччині 150 переселенців відкрили власний бізнес за грантові кошти. Їх навчали фінансової грамотності та правил ведення бізнесу. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила Алла Студілко, голова вінницької громадської організації "Джерело надії".

"Ми працюємо ще з 2014 року. Спочатку допомагали кримським татарам, потім переселенцям з окупованої території. Надавали людям одяг, харчі, засоби гігієни ліки. Започаткували тренінги соціально - психологічної допомоги та реабілітації. Коли побачили, що війна затягується, створили проект в якому допомагаємо постраждалим відкрити власний бізнес" - розповідає Алла Студілко.

Переселенцям дуже важко знайти роботу. Вони не адаптовані до тих вакансій, які може запропонувати Вінниця.

"Багато з них раніше працювали на шахтах або займали посади, які просто фізично не можуть запропонувати їм на ринку праці, - пояснює Студілко. - Найкраще розвиваються проекти, в яких зацікавлена ціла сім'я. Гарним прикладом є багатодітна родина із Криму. Дружина з чоловіком написали вдалий проект про створення козячої ферми. Вони отримали стартовий капітал, за який купили 8 кіз. Цим самим зуміли не лише почати бізнес, а й забезпечити родину харчами. Зараз їхній бізнес досить вдало розвивається. Вони докупили кіз та почали приймати замовлення".

Максимальна сума отриманого гранду - 2500 доларів, які підприємець має витратити на закупівлю необхідного інвентаря.

"З 19 років працював у меблевому бізнесі в Луганську. Рідні допомогли відкрити власний цех. Коли почався безлад в Україні, весь бізнес зупинився. За випадкових обставин переїхав до Вінниці, вирішив відкрити подібний цех тут. Своїми силами з друзями купили деяку техніку й потихеньку почали крутитись. Пізніше знайомі розповіли, що можна отримати гранд на власний бізнес, - каже Олександр Вірюханов, переселенець з Луганська. - Відразу не повірив, але заявку на участь подав. Пройшов навчання та захистив бізнес-план. Його прийняли й дали кошти на обладнання для виготовлення м'яких меблів. Найняв декількох вінничан і робота "пішла". Зараз планую розвиватись, налагоджую контакти по всій території України"

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям на Вінниччині дають гроші на бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути