понеділок, 18 грудня 2017 16:24

Пенсіонерка викрила і здала копам телефонних шахраїв

Пенсіонерка викрила і здала копам телефонних шахраїв
Літня полтавка допомогла затримати телефонних шахраїв, які хотіли видурити у неї $2 тис. Фото: blog.price.ua

70-річна Ольга Іванівна з Полтави одурила телефонних шахраїв. Коли зрозуміла, що у неї хочуть виманити гроші, погодилася передати кошти зловмисникам. Проте на зустріч замість неї прийшли правоохоронці.

Жінці подзвонили на стаціонарний телефон близько 21.00. Чоловік представився онуком, проте мав чужий голос пише видання "Полтавщина".

Пенсіонерка вдала хвилювання, спитала, що сталося. "Онук" попросив продиктувати її мобільний нібито слідчому.

"На онука відкрита кримінальна справа за побиття людини. Щоби її закрити, треба передати 2 тисячі доларів. Частину грошей візьму собі, решту — передам потерпілому у якості відшкодування", - сказав підставний поліцейський.

Ольга Іванівна назвала адресу. До під'їзду мав під'їхати Андрій на помаранчевих "Жигулях", якому треба було передати гроші. Проте жінка схитрила і тут - назвала чужий будинок замість власного. Кур'є приїхав швидко, а поліція не встигала. Тому пенсіонерка придумала, як потягнути час - пояснювала, що не знайшла всієї суми, посилалася на несправний ліфт, казала, що Андрій переплутав під'їзд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога атовцям і борги у податковій: нові "фішки" телефонних шахраїв

У результаті правоохоронці знайшли кур'єра на вказаній автівці. Його причетність до шахраїв підтвердив прийнятий дзвінок - з того самого номеру, з якого Ользі Івановні телефонував псевдо-слідчий.

Кіберполіція затримала організатора масштабної шахрайської схеми "Ваш родич у поліції", який діяв з території колонії на окупованій території Луганської області. Його разом зі спільниками підозрюють у 78 злочинах та завданих збитках на суму понад 1,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка викрила і здала копам телефонних шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути