Ексклюзиви
середа, 01 листопада 2017 15:56

"Ваш родич у поліції" - судять шахрая, який видурив 1,3 млн грн

"Ваш родич у поліції"  - судять шахрая, який видурив 1,3 млн грн
Шахрайською схемою керували з колонії на окупований Луганщині / фото: НПУ

Кіберполіція затримала організатора масштабної шахрайської схеми "Ваш родич у поліції", який діяв з території колонії на окупованій території Луганської області

Шахраї виманювали гроші у людей за схемою "Ваш родич у поліції", а також за допомогою розсилки фейкових смс-повідомлень від імені Ощадбанку та ПриватБанку, повідомляють а Нацполіції.

Ще у травні трьом учасникам цієї злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні 78 злочинів. Серед них: шахрайство та незаконне втручання у роботу комп'ютерних мереж. Зловмисники завдали збитків понад 1,3 млн грн. Гроші злочинці витрачали на свої потреби.

Шахраї дзвонили потерпілим з виправної колонії на окупованій території Луганщини. Одним з організаторів схеми виявився 40-річний чоловік, який відбував покарання у колоній на окупованій Луганщині. Там він мав статус "смотрящого". Його в результаті затримали, коли він намагався перетнути пункт пропуску "Станиця Луганська" після звільнення з колонії. Зловмисника заарештували на 2 місяці із заставою 1,2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї обкрадають українців за допомогою фальшивих SMS

Також з'ясувалося, що частина злочинців перебуває у СІЗО в Полтавській області. Там провели обшуки, в результаті чого все керівництво ізолятора було звільнено.

"Під час обшуків в камерах ув'язнених поліцейські вилучили більше 20 мобільних телефонів, Wi-Fi – роутер, флеш-карти, наркотичні речовини, алкоголь, заточки, гроші та чорнові записи", - розповіли у поліції.

У кіберполіції заявили, що однією із "новинок" шахраїв є підміна перших трьох цифр номера телефону. Фахівці радять у жодному випадку не повідомляти стороннім особам дані, за допомогою яких шахраї можуть отримати доступ до вашого особистого банківського рахунку.

Зараз ви читаєте новину «"Ваш родич у поліції" - судять шахрая, який видурив 1,3 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути