четвер, 06 квітня 2017 01:03

Звільнення політв'язня: судді відмовляються від "справи портрета Порошенка"

4 місяці тому Вінницький апеляційний суд звільнив з-під варти Юрія Павленка, якого звинувачували за масові заворушення. 6 грудня торік його випустили у залі суду. У СІЗО він просидів два роки. Його справу передали на повторний розгляд.

"Справа портрету Порошенка" кочує між суддями, які почергово заявляють самовідводи. Суддя Чезганова, яка в січні почала розгляд, через місяць вийшла на пенсію. Судді Вінницького міського суду один за одним самовідвелися з надуманих підстав. Але Апеляційний суд у березні відмовив в передачі справи в інший суд. Наразі система перерозподілила її судді Старенщук. Підготовче слухання призначено на кінець квітня", - каже Gazeta.ua Юрій Павленко.

Автор: Тетяна САРАХАН
  4 місяці, як звільнили Юрія Хорта
4 місяці, як звільнили Юрія Хорта

Юрій Павленко через 2 місяці після звільнення переїхав житии до столиці. З жовтня 2015-го є помічником народного депутата Андрія Лозового.

"У мене актуальний парадокс на сьогодні: "Я маю доступ до Верховної Ради, але скоро не матиму на проїзд до неї. З постійною роботою поки не складається. Обивателів відлякує той факт, що я "сидів". Будь-яким комерційним структурам зайві проблеми не потрібні. Займаюсь, чим прийдеться", - говорить Юрій Павленко.

Планує у вищих навчальних закладах створювати незалежні профспілки.

"Зараз перша незалежна профспілка "ВОЛЯ", створена на базі двох університетів Києва НТУ і НУБІП проходить реєстрацію. Через профспілки студенти і будь-які працівники долучаються на ділі до управління своїм вузом, установою, підприємством, беруть участь у розподілі доходів, захищають свої права", - каже Юрій Павленко.

Автор: Олександр Гандзій
  4 місяці, як звільнили Юрія Хорта
4 місяці, як звільнили Юрія Хорта

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У ніч розгону студентів за ним гналися з кілометр"

Юрія Павленка на прізвисько "Хорт" звинувачували в організації масових заворушень поблизу Вінницької обласної ради позаторік. Тоді місцеві майданівці штурмували адміністрацію й вимагали відставки обласного керівництва.

Міський суд засудив "Хорта" до 4,5 років тюрми. Адвокати подали апеляцію. "Насправді мене переслідують за публічне розірвання портрету Петра Порошенка, заявляв тоді Юрій Павленко.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення політв'язня: судді відмовляються від "справи портрета Порошенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути