четвер, 09 листопада 2017 15:59

"Опинились в пастці" - селян не пускають в об'єднану громаду

"Опинились в пастці" - селян не пускають в об'єднану громаду
Річка Псел на Полтавщині. Фото twitter.com

Остап'ївська сільська рада Великобагачанського району на Полтавщині опинилась між сусідами, які не поспішають об'єднуватись в громади. Селяни вимушені чекати на ремонт доріг і відновлення транспортного сполучення із обласним центром.

Про це Gazeta.ua розповіли місцеві жителі.

"В 2015 році провели опитування і більшістю жителі вирішили приєднатись до Решетилівської об'єднаної громади. Схвалили рішення на сесії сільської ради. Подали всі необхідні документи до сусіднього райцентру. Але спільних меж із цією громадою ми не маємо - між нами знаходяться сільські ради, які не входять до громади. Опинились в пастці і змушені чекати, поки сусіди згодяться на таке ж об'єднання. Але вже із Решетилівкою маємо кілька спільних проектів стосовно транспорту, разом почали ремонтувати дорогу", - розповів Сергій Дурицький, секретар Остап'ївської сільської ради.

"Поки запрошення до Білоцерківської об'єднаної громади не відповідають нашим бажанням. Була спроба сусідньої Рокитнянської сільської ради утворити власну громаду, але її визнали неспроможною, тобто грошей на власний розвиток вона не має. Тому так і залишилась сільською радою. Ми ж опинились як на острові - мріємо, що із часом всі проблеми вирішаться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори до ОТГ як старт до децентралізації.

Вибори до ОТГ 29 жовтня стали наймасовішими за останні роки. Вони проходили у 201 об'єднаній територіальній громаді, охопивши всі області і 1,3 млн виборців. Це 25 міст, більш ніж 60 селищ та 115 сіл. Загалом обирали більш ніж 4,5 тисяч депутатів. Фактично від результатів виборів 29 жовтня залежить майбутнє української децентралізації.

Зараз ви читаєте новину «"Опинились в пастці" - селян не пускають в об'єднану громаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути