пʼятниця, 11 березня 2022 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вивезли поранених українських дітей у невідомому напрямку

Окупанти вивезли поранених українських дітей у невідомому напрямку
Окупанти на Запоріжжі вивезли в невідомому напрямку двох поранених дітей. Фото: Getty Images

Російські окупанти в Запорізькій області викрали двох поранених дітей та чинять безчинства в домівках мирних жителів.

Про це у Facebook повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

"10 березня з облоги вийшли військовослужбовці територіальної оборони, які розповіли про ситуацію в населеному пункті Пологи та страшну історію. За їх словами, внаслідок обстрілу житлових будинків цього населеного пункту було дуже багато постраждалих серед мирного населення", - написав Старух.

Серед постраждалих - 8-річна донька одного з фермерів, якій відірвало ногу, та хлопчик з аналогічним пораненням. Їх знайшли окупанти, які приїхали, щоб надати медичну допомогу своїм трьом пораненим солдатам. Місцевмх дітей з важкими травмами забрали та вивезли в невідомому напрямку.

"Тому, щоб не було перекручування цієї інформації в російських ЗМІ про реалії, які відбуваються в Запорізькому краї, розповідаємо про цей геноцид українців з боку окупаційної армії РФ. Окрім того, хочу зазначити, що в окупованих містах зі слів очевидців, солдати-окупанти трощать домівки місцевих жителів, забирають мобільні телефони та влаштовують різного характеру перевірки, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права", - написав голова Запорізької ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти викрали депутатку Запорізької облради з власного будинку

Жінок та дітей евакуюють з Запорізької області силами підрозділів оборони та ДСНС, повідомив речник Запорізької обласної військової адміністрації, полковник ЗСУ Іван Арєф'єв. У терміновому зверненні щодо воєнної обстановки він наголосив, що російські окупаційні війська скоюють численні злочини щодо мирного населення.

"В окремих, тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області противник у порушення норм міжнародного гуманітарного права здійснює грабежі, взяття в заручники та страти цивільного населення", - сказав Арєф'єв.

У місті Пологи Запорізької області гуманітарна катастрофа. Шосту добу цей населений пункт без тепла, води, електропостачання, їжі та зв'язку.

Зазначається, що окупанти особливо "почали лютувати" після знешкодження їхнього медичного автомобіля. У транспорті перебували чотири ворожі армійці.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вивезли поранених українських дітей у невідомому напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути