вівторок, 14 березня 2023 11:19

Окупанти на Херсонщині готуються до "жесту доброї волі" – Гуменюк

Окупанти на Херсонщині готуються до "жесту доброї волі" – Гуменюк
Росіяни готуються до втечі з лівобережжя Херсонщини – ОК "Південь". Фото: УНІАН

Окупаційні війська Росії готуються до втечі з Лівобережжя Херсонщини.

На це вказує обстріл цієї території загарбниками. Таким чином вони спонукають мирне населення виїжджати разом з ними на наступні рубежі оборони, заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі "24 каналу" 14 березня.

"Колабораційна влада намагається виїжджати, евакуюючи документацію та награбовані речі. Це ознака того, що готується черговий "жест доброї волі", – наголосила Гуменюк.

Водночас росіяни продовжують завдавати ударів по узбережжю Чорного моря, біля Дніпровського лиману. Внаслідок обстрілів у Куцурубській громаді загинули двоє людей. Поблизу розташована Кінбурнська коса, звідки, як відомо, окупанти раніше завдавали ударів, підкреслила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 2 години до відступу окупантів: на Запоріжжі розробили план втечі колаборантів

За її словами, специфіка цього напрямку полягає у використанні ворогом мирного населення як "живого щита".

"Вони розташовують свої вогневі позиції, зокрема реактивні системи залпового вогню, просто серед подвір'їв місцевих мешканців. Це ускладнює нам роботу у відповідь, але не робить її абсолютно неможливою. Ми продовжуємо відстежувати їхні маневри, рух та наміри. Думаю, що найближчим часом ми зможемо відзвітувати про хороші результати", – зауважила Гуменюк.

11 листопада 2022 року українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в окупації – від 2 березня 2022 року. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах правобережжя області тривають стабілізаційні заходи.

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Сам Херсон поступово повертається до життя. У місті відновлюють зруйновані росіянами комунікації, завозять продовольство та ліки. Правоохоронці тим часом фіксують факти воєнних злочинів окупантів.

Після вибиття ворога з Херсона місто й правобережжя області постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Херсонщині готуються до "жесту доброї волі" – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути