субота, 16 квітня 2022 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти з артилерії обстрілюють населені пункти Запоріжжя

Окупанти з артилерії обстрілюють населені пункти Запоріжжя
На Запоріжжі окупанти продовжують обстрілювати населені пункти. Фото: Запорізька ОВА

Російські терористи продовжують знищувати промислову та цивільну інфраструктуру та вбивати мирне населення на Запоріжжі.

Окупанти з артилерії та систем залпового вогню обстрілюють Магдалинівку Комишуваської ОТГ. Унаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки та автотранспорт місцевих мешканців, повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

У Василівці внаслідок обстрілів окупантами пошкоджено очисні споруди. Всі підступи до об'єкту заміновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуманітарні коридори на 16 квітня: список маршрутів

"Наразі неможливо оцінити повний обсяг збитків.Швидше за все, руйнування тимчасово захопленої Василівки росіяни вели для того, щоб дискредитувати ЗС України, мовляв, українці стріляють по своїх. Не вірте подібним провокаціям: наші воїни ніколи не поставлять під загрозу життя мирного населення", - йдеться у повідомленні.

У Гуляйполі електроенергію зможуть відновити лише після деокупації Дорожнянки та Пологів. Наразі з тимчасово захоплених територій ворог завдає ракетних та артилерійських ударів, цинічно знищуючі цивільну інфраструктуру.

Окрім того, в містах Пологи, Токмак, Гуляйполе, Кам'янка-Дніпровська та смт. Веселе відсутній мобільний зв'язок операторів "Водафон" та "Київстар".

"Жителям Мелітополя розсилають нові платіжки, у яких знижені тарифи на опалення та водопостачання. І в них вказано, що оплату необхідно проводити лише у касах підприємства. Крім цього, в місті на патрулювання розпочала виходити "козача дружина", створена з колаборантів", - повідомляють у обласній адміністрації.

Російські окупанти в Енергодарі Запорізької області намагаються створити черговий фейк про нібито виявлений схрон зброї. Розповсюджують брехливе відео. Також у місті поширюють пропагандистські листівки. В них закликають коритися окупаційній "владі". Аргумент терористів - "Росія прийшла сюди назавжди".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти з артилерії обстрілюють населені пункти Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути