четвер, 31 березня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хочуть свою владу на Херсонщині. Шукають кандидатів в РФ

Окупанти хочуть свою владу на Херсонщині. Шукають кандидатів в РФ
Попри те, що херсонці не підтримують окупантів і постійно проводять проукраїнські мітинги - загарбники хочуть поставити у місті свою владу. ФОТО: Суспільне. Херсон

В РФ хочуть створити окупаційні органи влади на нових тимчасово окупованих територіях України. Шукають кандидатів серед російських працівників силових структур, прокуратур і судів.

Росіяни хочуть створити чергову псевдореспубліку на території Херсонщини, ідеться в ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсонський єпископ звернувся до Зеленського з приводу викрадення священника

"Для реалізації цього сценарію працює федеральна служба безпеки РФ, 652-га група інформаційно-психологічних операцій та офіцерів 12-те головне управління генштабу Росії. Основним напрямком діяльності підрозділів є так звана роз'яснювальної роботи з місцевими органами влади й населенням", - ідеться в повідомленні.

У Херсон росіяни прорвалися 1 березня. За кілька днів практично повністю окупували місто. Місцеві жителі почали регулярно виходити на проукраїнські мітинги й вимагали, щоб загарбники покинули обласний центр.

25 березня в Пентагоні повідомили, що росіяни вже не контролюють частину Херсону. Однак офіційної інформації щодо активних боїв за місто від офіційної української влади поки що не надходило.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть свою владу на Херсонщині. Шукають кандидатів в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути