четвер, 28 грудня 2017 23:08

Обласний центр залишили без бюджету на наступний рік

Обласний центр залишили без бюджету на наступний рік
Працівникам бюджетних установ Черкас загрожує невиплата зарплатні з Нового року. Фото: Артур Пріхно

У Черкасах депутати міськради не прийняли бюджет на 2018 рік. Працівникам бюджетних установ міста загрожує невиплата зарплатні з Нового року.

Сьогодні на сесії, коли мали прийняти кошторис, мітингували активісти. Вимагали якісного ремонту доріг.

"Нам набридло різати колеса об ями на дорозі. Ми вимагаємо звільнити керівника комунального підприємства, яке відповідає за ремонт доріг в місті. Поки міський голова не прийме від нього заяву про звільнення, ми не дамо засіданню розпочатись", - заявив представник ГО "Автоєвросила" Олексій Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2017 році вартість оренди держземель на торгах виросла до рекордної — Держгеокадастр

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко назвав цю акцію політичним замовленням.

"Ця акція спланована депутатами, які відстоюють свої інтереси. Вони нестимуть відповідальність перед лікарями та вчителями, які залишаються без зарплати. Але я не допущу того, щоб бюджетники в Черкасах не отримували заробітну плату в наступному році".

Також наголосив, що фінансування здійснюватиметься за системою 1/12, тобто на кожен місяць наступного року влада виділятиме 1/12 частину від минулорічного бюджету.

У Смілі на Черкащині біля міськради працівники КП "Комунальник" виступили з акцією протесту проти звільнення їхнього керівника Сергія Ананка. Його звинуватили у саботуванні оформлення кредиту на закупівлю сміттєвозів.

Мітингувальники вимагають виплатити їм заборговані гроші та повернути на посаду керівника КП "Комунальник" Сергія Ананка.

Зараз ви читаєте новину «Обласний центр залишили без бюджету на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути