Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 11:42

"Обіцяємо підірвати мозок" - яким буде другий Черкаський книжковий фестиваль

"Обіцяємо підірвати мозок" - яким буде другий Черкаський книжковий фестиваль
Черкаський книжковий фестиваль відбудеться 20-22 квітня. Фото: прес-служба фестивалю

У Черкасах 20-22 квітня відбудеться наймасштабніша подія року - другий книжковий фестиваль. Цього разу на ярмарку фестивалю буде більше 50 видавництв, багато серед них - дитячих. Також відбудуться зустрічі із відомими письменниками, літературні батли, майстер-класи, повідомляє прес-служба Черкаського фестивалю.

"У нас немає видавців, які б сказали, що не приїдуть цього року, бо не сподобалось, - говорить співорганізаторка фестивалю Людмила Фіть. - Кожній команді важливо, що її підтримують. І коли говорять: "Я в вас вірю" - це дуже стимулює. Приємно, що нас підтримують і закликають допомогти. Зокрема, українські письменники Дара Корній, Андрій Любка, а також громадський діяч та лідер руху "Нові Люди" Віктор Євпак. Тому ми обіцяємо "підірвати мозок".

Серед гостей фестивалю будуть переможці року ВВС Катерина Калитко, Артем Чех, Володимир Лис, Макс Кідрук, Любко Дереш, Артем Полежака. Із дитячих письменників приїдуть Наталія Щерба, у якої на Книжковому Арсеналі фанати стояли 3 год в черзі за автографом, Сашко Дерманський, якого дуже люблять діти.

Крім того, на фестивалі виступатимуть цікаві спікери. Філософ з Києво-Могилянської академії Тарас Лютий розповість про безумців у літературі, Діана Клочко розкаже про ілюстрування Базилевичем "Енеїди", а також про незвичні подружні пари у мистецтві ХХ століття, Олена Павлова проведе майстер-клас і презентацію про намальованого героя-книголюба - Кота Інжира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книг, які варто прочитати кожному українцю

Також організатори збирають гроші на фестиваль за допомогою Спільнокошту. Кожен може перерахувати від 50 грн і отримати оригінальний подарунок.

Минулого року понад 7 тис. людей відвідали 7-9 квітня Черкаський книжковий фестиваль. Проходив вперше. Були письменники Василь Шкляр, Дара Корній, Ірен Роздобудько, Лесь Подерев'янський.

Основна локація фестивалю – Черкаська обласна філармонія. Всі заходи безкоштовні.

Зараз ви читаєте новину «"Обіцяємо підірвати мозок" - яким буде другий Черкаський книжковий фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути