Ексклюзиви
четвер, 07 листопада 2019 13:30

Норвежці побудували в Кам'янці сонячну електростанцію

Норвежці побудували в Кам'янці сонячну електростанцію
До сонячної електростанції треба їхати вулицею Сонячною

У Кам'янці закінчують монтувати сонячну електростанцію потужністю 25 мВт на колишньому кагатному полі цукрозаводу. Роботи виконує норвезька компанія Scatec Solar, яка має досвід будівництва сонячних панелей в багатьох країнах світу.

Під час укладання кабелю в канаву компанія вимушена була розрити частину старого асфальту на вулиці Сонячна.
– Норвежці зразу пообіцяли, що трохи згодом відновлять зруйновані ділянки. А тим часом керівництво Кам'янської міської ради запропонувало їм у якості кроку доброї волі відремонтувати усю вулицю Сонячну, – розповідає місцевий житель Олександр. Прізвище не хоче називати. – Й компанія погодилася. Зараз закінчуються асфальтні роботи. Якщо так справи підуть далі, то треба буде просити короля Норвегії Гаральда П'ятого, щоби той увів війська. Тоді в Україні настане порядок. Але військ в Норвегії мало. Тому треба кричати новий лозунг:
– Гаральд, уведи почесну варту!

Міський голова Кам'янки Володимир Тірон каже, що європейські компанії не мають погіршувати інфраструктуру в місті.
– Саме з цього ми виходили, коли запропонували компанії відновити покриття. Та й вони самі були не проти. У підсумку вклали 400 метрів асфальту на суму трохи більшу ніж 700 тисяч гривень. Перед цим у нас рили траншеї газовики. Згодом вони заасфальтували власним коштом усі вулиці, де пошкодили асфальт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаський райцентр хоче забрати Чайковського у росіян

17 листопада в Кам'янці мають відкрити "Дитячий музичний парк", де просто неба можна буде послухати музику Чайковського й помилуватися скульптурами композитора та героїв його музичних творів.

Зараз ви читаєте новину «Норвежці побудували в Кам'янці сонячну електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути