понеділок, 27 серпня 2018 19:35

Некеровані: хто винен в аваріях на дорогах

Багато аварій на дорогах стається через нелегальних перевізників, яких ніхто не може проконтролювати. За 2018 рік в Україні внаслідок ДТП за участі пасажирських автобусів померло більше 150 осіб. Минулого року за цей період було 95 смертей.

Правоохоронці причинами масових аварій називають технічні неполадки громадського транспорту, халатність водіїв поганий стан доріг та велику кількість нелегальних перевізників.

Автор: ch.npu.gov.ua
  Поліцейські розповіли, скільки водіїв автобусів порушуть закон
Поліцейські розповіли, скільки водіїв автобусів порушуть закон

"Нелегали працюють під маскою власного перевезення, завжди мають відмовки, що везуть родичів чи знайомих. Вони працюють поза законом, але ніякого покарання для них не передбачено. Це до офіційного перевізника можна прийти і висловити претензії до стану транспорту, яке виходить з ладу не через нашу бездіяльність, а через жахливий стан доріг. Проте найбільше аварій виникає саме через не ліцензовані підприємства, які не несуть відповідальності за пасажирів", - говорить директор компанії "Автолюкс-Черкаси-Плюс" Віра Завалій.

Можливим варіантом боротьби з не ліцензованим громадським транспортом є створення спеціальної мобільної групи, яка б постійно відслідковували порушників та збирала достатню кількість доказів для суду.

"Чесно кажучи, контроль нелегальних перевізників поліцією та іншими держустановами дуже послаблений. Важко уявити наскільки їх багато, але правоохоронці виявили лише малу частину. Раніше ми могли забрати номерний знак та відправити авто порушника на штрафмайданчик. Зараз нас позбавили таких повноважень. Заарештувати перевізника без ліцензії може лише суд. Для них передбачене адміністративне покаранні: штраф від 18 тис. грн. до 32 тис. грн", - пояснює начальник ГУНП Черкаської області Валерій Лютий.

Автор: ch.npu.gov.ua
  Поліцейські розповіли, скільки водіїв автобусів порушуть закон
Поліцейські розповіли, скільки водіїв автобусів порушуть закон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобус переїхав сім'ю з дітьми на пішохідному переході

Від початку року в рамках профілактичного заходу "Перевізник" черкаські поліцейські перевірили більше 3 тис. автобусів та склали 630 протоколів проти водіїв. Проблеми були з порушенням правил дорожнього руху, технічною несправністю, неукомплектованістю громадського транспорту та керуванням у нетверезому стані та без необхідних документів.

Наприкінці липня у Житомирській області маршрутка врізалася у вантажівку. Внаслідок аварії 10 осіб загинуло. Серед них — водій маршрутки і двоє дітей. Експертиза встановила, що транспортний засіб виїхав на маршрут несправним. У нього була пошкоджена гальмівна система.

Зараз ви читаєте новину «Некеровані: хто винен в аваріях на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути