пʼятниця, 21 жовтня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Не в жовтні: ЗМІ назвав нові терміни повернення Херсона під контроль ЗСУ

Не в жовтні: ЗМІ назвав нові терміни повернення Херсона під контроль ЗСУ
ЗСУ можуть звільнити Херсон до грудня – NYT. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові матимуть можливість просунутися вперед на Донбасі та повернути Херсон протягом наступних шести тижнів, тобто до грудня.

На думку офіційних осіб Сполучених Штатів Америки, бойові дії можуть продовжитися ще кілька місяців, пише The New York Times з посиланням на анонімних чиновників США.

Серед факторів, які можуть вплинути на перебіг війни, називають складніші умови у грудні, ступінь готовності президента Росії Володимира Путіна до ескалації, єдність Європи на тлі різкого зростання цін на енергоносії, а також потенційну зміну політичної ситуації у США після проміжних виборів у листопаді.

У США кажуть, що Україна найближчими тижнями має продовжувати використовувати свою перевагу. Вони вважають, що український наступ може незабаром змусити російські сили у Херсоні відступити за Дніпро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб розповів, що відбувається в окупованому Херсоні

За даними NYT, військове командування РФ вже рекомендувало відступити, але Путін поки що не дав згоди.

Також наголошується, що українські військові готові просуватися в Луганській області, де, можливо, вдасться оточити та прорвати російські оборонні рубежі та взяти під контроль важливу трасу, якою РФ здійснює постачання своїх збройних сил.

На думку американських чиновників та військових аналітиків, навіть втративши темпи наступу, Росія ще не програла війну. Її армія все ще може проводити широкомасштабні артилерійські операції та поповнювати сили шляхом примусової мобілізації.

Раніше західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня. У ЗСУ підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Росія готується до відступу з Херсонщини. Для цього створює інформаційні умови, щоб виправдати відступ з правого берега Дніпра й утрату Херсона, заявили американські військові аналітики.

І додали: загарбники, ймовірно, продовжують готувати теракт "під чужим прапором" на дамбі Каховської гідроелектростанції. Звинуватити планують Україну.

Зараз ви читаєте новину «Не в жовтні: ЗМІ назвав нові терміни повернення Херсона під контроль ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути