вівторок, 02 травня 2017 09:34

"Не раджу гратися в сепаратизм" - Одеса відзначає третю річницю трагедії 2 травня

  Сутички в центрі Одеси 2 травня 2014 року
Сутички в центрі Одеси 2 травня 2014 року

Сьогодні, 2 травня – третя річниця трагічних подій в Одесі, під час яких загинули 48 людей.

Біля Будинку профспілок на Куликовому полі пройде мітинг пам'яті жертв пожежі. На Грецькій площі, де 2 травня 2014 року тривало протистояння українських й проросійських активістів, ввечері відбудеться молебень представників різних конфесій. Правоохоронці посилили заходи безпеки, повідомляє "Радіо Свобода".

  Пожежа в Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2014 року
Пожежа в Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2014 року

"Для запобігання можливим терактам адміністрація просить пасажирів проявляти пильність. При виявленні підозрілих речей інформуйте працівників вокзалу або правоохоронні органи" – таке оголошення щогодини лунає на одеському залізничному вокзалі. Напередодні у районі Куликового поля патруль виявив рюкзак зі складовими для саморобного вибухового пристрою.

Безпеку в місті охороняють понад 2 тис. поліцейських і нацгвардійців.

"Спецпідрозділ "Корд" – для виконання специфічних задач, звільнення заручників. У випадку загострення оперативної ситуації підготовлені групи для виконання завдань на території області й в місті", – розповів начальник поліції в Одеській області Дмитро Головін.

  Безпеку в Одесі охороняють понад 2 тис. поліцейських і нацгвардійців.
Безпеку в Одесі охороняють понад 2 тис. поліцейських і нацгвардійців.

"Область – прикордонна. Тому у підвищену готовність приведено прикордонну службу й правоохоронців. Найбільша увага приділяється Одесі, – зазначив голова Одеської ОДА Максим Степанов. - Усі, хто тут шукають пригод, отримають по закону, але жорстко".

Про можливість провокацій російських спецслужб попередило й Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За їхніми даними, під час акцій в Одесі 2 і 9 травня можливі "сутички з патріотично налаштованими активістами і співробітниками правоохоронних органів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі готували теракт

Регіональне управління СБУ повідомляє, що днями в пункті пропуску на Одещині (приблизно за 100 км від обласного центру) у громадянина Російської Федерації було знайдено приховані "друковані матеріали сепаратистського характеру".

Додаткові пости поліції встановили на в'їздах в місто. Контроль транспорту, який їде в Одесу, посилили. Вулиці міста патрулюють, зокрема, спецпризначенці СБУ на броньованих машинах.

  Вулиці міста патрулюють спецпризначенці СБУ на броньованих машинах.
Вулиці міста патрулюють спецпризначенці СБУ на броньованих машинах.

"Одного разу 2 травня Одеса вже показала, що ніякої Росії, ніяких ДНР, ЛНР, окремих республік не допустить. Не раджу гратися в сепаратизм", – попередив керівник одеської Ради громадської безпеки (РГБ) Марк Гордієнко.

Під час мітингу-реквієму силовики використовуватимуть безпілотник. Він дозволить в онлайн-режимі ідентифікувати особи присутніх на Куликовому полі.

За даними прокуратури Одеської області, за останні три роки за фактами спроб дестабілізації ситуації в регіоні, тероризму тощо правоохоронці розслідували майже 340 кримінальних проваджень. Викрито 27 злочинних груп, які мали на меті теракти або захоплення влади.

Зараз ви читаєте новину «"Не раджу гратися в сепаратизм" - Одеса відзначає третю річницю трагедії 2 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути