Ексклюзиви
неділя, 10 квітня 2022 22:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Наші воїни проявили дива військової майстерності" - показали відео про битву за Мощун

"Наші воїни проявили дива військової майстерності" - показали відео про битву за Мощун
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний опублікував перше відео із циклу про битву за село Мощун. Фото: скріншот з відео

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний опублікував перше відео із циклу про битву за село Мощун Бучанського району Київської області.

Утримати цей форпост було надважливим завданням, повідомив він у Telegram.

"Адже Мощун міг стати для ворога воротами на шляху до столиці. Битва за кожне місто і село нашої країни варта окремої книги. Кожен військовий і цивільний, хто чинив спротив окупанту, хто підтримує визволителів, вартий окремої розповіді. Ми пам'ятаємо всіх - і полеглих, і живих", - зазначив Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти вдруге обстріляли цистерну з азотом - відео з дрону

Українські захисники змогли втримати Мощун. І цим захистили столицю.

"Проте наші воїни проявили дива військової майстерності. Під ногами загарбників горіла не тільки земля, а й вода. Українські захисники підривали мости, понтонні переправи, не даючи ворогу просунутися далі", - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

У селі Мощун на Київщині була одна з переломних битв за столицю. Після незліченних обстрілів російських загарбників у селі не залишилося вцілілих будинків.

Села Мощун та Горенка Києво-Святошинського району ще донедавна були дуже затишними. Доки сюди не дісталась кривава рука "русского мира".

До російської агресії тут проживала більш як тисяча місцевих жителів, більшість з яких зараз евакуювались. Ворог раз у раз не полишав надії зайти в ці населені пункти, але кожного разу не мав успіху. Порушуючи всі закони та звичаї ведення війни, рашисти зі ствольної артилерії знищували будинки і місцевих мешканців. Але всі вони поплатились за свої злочинні дії: угруповання, що намагались форсувати річку і зайти в населені пункти, були знищені та розбиті вщент.

Зараз ви читаєте новину «"Наші воїни проявили дива військової майстерності" - показали відео про битву за Мощун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути