Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2019 15:37

"Національний корпус" спробував захопити магазин у Харкові, втрутилася поліція

"Національний корпус" спробував захопити магазин у Харкові, втрутилася поліція
"Барабашово" намагаються використовувати як виборчий майданчик. Фото: glavcom.ua

Увечері 29 травня близько 80 бійців "Національного корпусу" намагалися захопити один з торговельних об'єктів на ТЦ "Барабашово". На місце викликали поліцію. Після прибуття копи оточили магазин і не давали нападникам вчинити протиправні дії.

Про це повідомляє прес-служба ТЦ "Барабашово".

За її даними, після цього бійці спробували прорвати кордон поліції, розпилювали сльозогінний газ. Також викрикували погрози фізичною розправою співробітникам торговельного центру.

"Нацкорпус" та інші політичні сили й окремі політики намагаються використовувати найбільший в Україні ТЦ "Барабашово" і його потенціал (щодня ринок відвідує мінімум 50 тис. людей), як виборчий майданчик і просто зробити з нього свій виборчий штаб, - зазначили в адміністрації ТЦ "Барбашово". – У той же час вони не розуміють або не хочуть зрозуміти, що від подібних спроб задовольнити свої політичні амбіції страждають звичайні люди: підприємці, які втрачають своїх покупців, покупці, які через страх потрапити в гостру конфліктну ситуацію бояться їхати на ринок і змушені купувати товар за завищеними цінами в інших місцях, поліцейські, які намагаються відстояти сторону справедливості та на яких чиниться тиск і в обличчя яким летять димові шашки тощо".

Крім того, зазначає прес-служба ТЦ, прикриваючись "спробами встановити справедливість" і "допомогою підприємцям", представники "Національного корпусу" починають просто захоплювати торговельні об'єкти, і, в разі недопущення рейдерських атак з боку адміністрації ТЦ "Барабашово", проводити різні "мітинги" і "акції", хотячи заробити на базі розкрученого торговельного об'єкту дивіденди.

"До того ж, у спробі захопити ринок бійці формування чинять тиск на звичайних підприємців ТЦ. Окремо зазначимо, що лише на сьогоднішній день правоохоронні органи порушили понад 10 кримінальних проваджень за фактами дестабілізації ситуації у ТЦБ", - повідомляє прес-служба.

Раніше, 29 травня представники націоналістичних організацій, серед яких "Національний корпус" і "Сокіл", виламали двері до міської ратуші Львова і увірвалися всередину, повідомив мер Львова Андрій Садовий. Він також проінформував главу МВС Арсена Авакова про напад на міську ратушу та заявив, що якщо поліція не відреагує, то захищати місто від "бандитів" будуть "добровольці".

"Я попереджав головного поліцейського області, що за анонсованими пікетами Ратуші стоїть банальний криміналітет і місцеві бариги, які хочуть грабувати місто", - написав Садовий на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, керівник Консультативної місії Євросоюзу Кястутіс Ланчінскас виступив проти створення подібних націоналістичних організацій в Україні. "Я вже не раз публічно заявляв, що монополію на використання сили повинні мати лише державні інститути і лише за чітко прописаними правилами. А якщо молоді люди хочуть служити людям, служити суспільству, державі, хай вступають до лав поліції, Національної гвардії, армії. А створювати такі інститути, які використовують силу проти людей, не можна", - заявив він в інтерв'ю Європейській правді.

Він також зазначив, що особисто висловлював свою думку міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. "Це думка всього європейського співтовариства. Всі міжнародні інститути сказали це публічно більш як рік тому", - додав Ланчінскас.

Зараз ви читаєте новину «"Національний корпус" спробував захопити магазин у Харкові, втрутилася поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути