Ексклюзиви
четвер, 24 березня 2022 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Націоналізовують майно росіян: аграріям віддадуть міндобрива країни-агресора

Націоналізовують майно росіян: аграріям віддадуть міндобрива країни-агресора
infoindustria Майно російських компаній націоналізують: вилучили уже вагони з міндобривами

На Вінниччині вилучили 21 вагон російських мінеральних добрив. Їх вартість близько 24 млн грн.

У Вінницькій області встановлено 386 фірм, бенефіціарами яких є фізичні або юридичні особи РФ та республіки Білорусь, повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

"Саме до їхньої діяльності нині прикута увага співробітників БЕБ, які залучені до складу робочої групи на території Вінницької області. Зокрема, на виконання доручень керівництва БЕБ, проводиться комплекс аналітичних та пошукових заходів для встановлення, відпрацювання та сприяння націоналізації російського майна, що знаходиться на території області", - йдеться у повідомленні.

Наразі встановлено, що на декількох залізничних станціях області перебуває 21 вагон з мінеральними добривами, які належать підприємствам РФ.

Загальна вага тимчасово затриманих товарно-матеріальних цінностей - понад 1400 т. Орієнтовна вартість міндобрив становить близько 24 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагаються зірвати посівну в Україні

Також виявили 6 вагонів з моторним мастилом, яке належить підприємствам з РФ. Загальна вага мастила становить майже 300 тонн, здійснюється оцінка ТМЦ.

Відповідні матеріали співробітники БЕБ вже передали до Вінницької військово-цивільні адміністрації для проведення подальшої процедури націоналізації.

Пошуки російського майна тривають, повідомили у БЕБ.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало список із 21 компаній, якими в Україні володіє Російська Федерація. Їх націоналізують, а майно примусово вилучать. Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков, пише "Радіо Свобода". У списку на націоналізацію: Промінвестбанк, Сбєрбанк, Енергомашспецсталь, "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України", "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія", "Газпромзбут Україна", Южніігіпрогаз.

Зараз ви читаєте новину «Націоналізовують майно росіян: аграріям віддадуть міндобрива країни-агресора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути