пʼятниця, 19 січня 2018 14:37

"Почали опівночі" - черкащани святкують Водохреще
7

Черкащани почали купатися у Дніпрі на Водохреще опівночі.

Цього року людей було більше, ніж минулого, говорить Gazeta.ua керівник "Черкаського Клубу Довгожителів" Олександр Толбатов.

"Розчистили ополонку. Зробили її трішки ширшою і довшою, ніж зазвичай. Людей багато, але всім є місце. У минулому році починали о півночі і закінчували так само. Думаю, те ж саме буде і сьогодні".

Цього року людей на ополонці більше ніж минулого
Фото: Артур Пріхно
Цього року на Водохреща погода тепліша, ніж минулого
Цього року людей на ополонці більше ніж минулого
Цього року на Водохреща погода тепліша, ніж минулого
Цього року на Водохреща погода тепліша, ніж минулого

Звичний хрест із льоду, який традиційно виставляють на водоймі, цього року зробити не вдалось - занадто тонкий лід на Дніпрі. Біля ополонки поблизу річкового вокзалу в Черкасах чергують більше 10 поліцейських та стільки ж рятувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі розповіли, як підготуватись до купання на Водохреще

"Десь за тиждень до Водохреща намагаюсь починати окунатись у воду. Перший раз був незабутнім — років 9 тому. Тоді було 30 градусів морозу. Довго вагався, чи варто заходити у воду. Переборов себе, зайшов. З тих пір нічого не страшно", - розповідає отець Олександр. Сьогодні проводив освячення води з 6-00 до 7-00.

Пенсіонер Олександр Смірнов занурюється у крижану воду не тільки на Водохреща.

"Почав купатись 20 років тому. Тоді 2 листопада побачив, як люди купаються у Дніпрі. Думаю: треба і собі спробувати. Занурився, вийшов з води і відчув - це те, що треба. Тіло розігрілось, відчув кожну свою клітиночку. До цього довго хворів, часто лежав у лікарні з хворою спиною".

На Водохреща на Черкащині визначили 59 офіційних місць для купання. Зануритись в ополонки на території області планували близько 25 тис. осіб. Про це повідомив начальник управління ДСНС України у Черкаській області Віктор Гвоздь.

Зараз ви читаєте новину «"Почали опівночі" - черкащани святкують Водохреще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути