Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2014 15:33

На Вінниччині змінили начальника обласної міліції

На Вінниччині  змінили  начальника обласної міліції

На Вінниччині призначили нового начальника обласної міліції. Ним став 48-річний полковник Ігор Моренець. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua. . До цього він очолював Голосіївське районне управління міліції у Києві. Представляв новопризначеного міліціянта області начальник головного штабу МВС Михайло Вербенський. Все відбулося після шостої години вечора без громадськості та ЗМІ. Запросили тільки керівництво обласної влади та правоохоронних структур.

"Дякую за довіру. Запевняю, що і в подальшому вінницька міліція належним чином дбатиме про безпеку громадян", - сказав Моренець.

Майданівці невдоволені такими кадровими змінами. Підозрюють, що Моренця призначили на посаду через надмірну жосткість. Тоді як Школьний завжди був об'єктивним до всіх та приймав виважені рішення. Як протест проти призначення, активісти планували палити автомобільні шини біля обласного управління міліції.

"Хочу вам сказати від імені усіх активістів, що ви були найкращим керівником УМВС у області, якого колись знала Вінниця. Люди запам'ятають вас, як першого керівника, який дбав про колектив, прислухався до думки громадськості і взагалі був міліціянтом, який зумів зберегти в області спокій і не допустити ні штурмів, ні заколотів. Ви не допустили, щоб люди розшматували бійців "Беркуту" після їх повернення. Ви не отримали "злочинним" шляхом собі квартиру, як ваші попередники і напевно будуть робити ваші наступники. А жили спочатку в гуртожитку, потім декий час у спротзалі. Ми поважаємо Вас за чесність, відкритість, готовність до діалогу і щиро заздримо тому регіону, у який ви поїдете зараз. Маємо надію, що пан Моренець хоча б частково буде такою людиною, керівником та міліціонером, як Ви. Тільки з поваги до Вас і вашого рішення сьогодні у Вінниці не палали шини, - сказала активістка вінницького Майдану Таїсія Гайда.

Нагадаємо, 49-річного полковника Олега Школьного на посаду очільника Вінницької обласної міліції призначили 4 лютого 2014 року. Через місяць Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив Школьного із посади без усіляких пояснень, але наказ свій відкликав. До призначення у Вінницю Школьний очолював Департамент боротьби з незаконним обігом наркотиків в головному управлінні Міністерства внутрішніх справ. Тепер він повернувся на своє місце роботи. Із вінничанами попрощався через соціальні мережі.

"Хочу подякувати усім за добрі слова, які мені надходять у повідомленнях. Ми разом пережили нелегкі часи, було багато приємних моментів. Я, як керівник міліції, завжди відчував підтримку вінницької громади. Разом ми забезпечили спокій і стабільність в нашій області. Я ношу погони і давав присягу служити вірою і правдою українському народу там, де потрібні будуть мої знання і досвід. Ніколи не вибирав, де комфортніше чи "тепліше". Тому приступаю до виконання обов'язків на новій посаді. Усім бажаю успіхів і миру", – написав Олег Михайлович.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині змінили начальника обласної міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути