понеділок, 01 лютого 2016 16:29

На Вінниччині у ставку втопилися зубри

На Вінниччині у ставку втопилися зубри

Біля села Требухи Літинського району Вінниччини у ставку втопилося вісім зубрів. Трагедія із тваринами трапилася ввечері 30 січня. Врятувати вдалося лише одного молодого самця. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

"Місцеві жителі повідомили, що бачили, як в сторону водойми йшло стадо зубрів. А близько 18 години чули, як тріщав лід. Швидше за все, лід не витримав ваги тих тварин, які збилися в купу. І вони провалилися під кригу. Хоч уміють плавати, вибратися із льодової пастки самостійно не змогли. Наші працівники терміново виїхали на місце. Тросом зачіплювали тварин до трактора і витягували на берег. 8 дорослих тварин загинуло. Можливо, у воді є туші інших тварин, які поки що не знайшли. Вдалося врятувати лише одного молодого самця. Його розтирали, аби зігріти. Тварина оговталася та пішла до лісу", - розповіли в управлінні.

У Хмільницькому лісгоспі, на території якого проживали зубри, підозрюють, що тварин могли сполохати браконьєри. Самі вони на лід не пішли б, бо дуже обережні. Тому про подію повідомили у поліцію.

Туші загиблих тварин відвезли на утилізацію до Калинівського державного заводу з виробництва м'ясо-кісткового борошна.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині у ставку втопилися зубри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути