Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2015 15:11

На Вінниччині невідомі розбили активісту голову

На Вінниччині  невідомі розбили активісту голову
фото http://lad.vn.ua/


У місті Ладижин на Вінниччині невідомі напали на активіста Володимира Сухопару. Вранці 21 листопада чоловік був на базарі, стояв біля свого автомобіля. Тоді до нього підійшло двоє і почали бити. Сухопара відомий у районі тим, що брав активну участь у акціїі проти будівництва пташників у селі Четвертинівка Тростянецького району, де проживає.

"На мене напали зненацька і вдарили кастетом двоє невідомих мені осіб, - один трохи вищий, другий нижчий. Обличчя я повністю не розгледів, бо не очікував їх нападу. Розбили до кості брову, зашивали там. Я пов'язую це з організацією "Вінницька птахофабрика". Бо відразу після цього на базар заїхала машина служби охорони птахівництва - це Гавриляк Руслан. Я думаю, що це не збіг обставин. Думаю, він заїхав, щоб перевірити роботу, яку заказав щодо мене. І думаю, що це пов'язано з незаконним будівництвом пташників", - розповів Сухопара.

За останній місяць, це вже другий напад на активістів, які брали участь у тій акції. Раніше ударів у голову кастетом завдали Андрію Скакодубу, правозахиснику, який представляв інтереси жителів Четвертинівки. Люди побоюються, що так їх хочуть залякати, аби дали дозавіл на будівництво пташників.

Нагадаємо, 3 листопада жителі села Четвертинівка Тростянецького району Вінниччини виступили проти будівництва об'єктів ТОВ "Вінницька птахофабрика". Близько двох сотень селян перекрили тоді дороги до птахокомплексу. Встановили шість блокпостів біля будівельних майданчиків. Акцію оголосили безстроковою. Та вже 5 листопада підписали із керівництвом птахофабрики Меморандум про порозуміння. За ним будівництво мало припинитися, поки на нього не дасть згоду громада села. Також серед зобов'язань була обіцянка не переслідувати громадських активістів та не подавати позови в суд про відшкодування завданих протестами збитків.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині невідомі розбили активісту голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути