четвер, 13 червня 2019 13:42

На військових похованнях засмагали люди

Кілька десятків людей у Львові облаштували "пляж" для засмаги на території військових поховань біля Личаківського кладовища.

Про це повідомив керівник Мистецького фонду ім. Короля Данила Роман Грицьків на "гарячу лінію міста Львова" у Facebook .

Автор: Роман Грицьків
  Львів'яни засмагають на території військових поховань
Львів'яни засмагають на території військових поховань

"Це "пляж" на "Марсовому полі" (військових похованнях) біля Личаківського кладовища на вул. Мечникова. З метою унеможливлення подальшого осквернення пам'яті загиблих і померлих, а також пошкодження їхніх могил просимо обгородити даний об'єкт і встановити відповідні табличкиі", - написав користувач у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтяли голову і хрест: вандали осквернили пам'ятник Володимиру Великому

Адміністратор "гарячої лінії міста Львова" повідомив, що звернення скеровано до Львівського комунального підприємства "Личаківський цвинтар". Про результат заявника повідомлять згодом. Допис на сторінці "гарячої лінії міста Львова" викликав резонанс серед містян і користувачів соцмережі.

Деяких вражає, що люди не бояться енергетики, яка є на кладовищі. Інші не вважають, що пам'ять загиблих таким чином осквернюється.

"Люди використовують вільний простір, якого в місті не так багато", - зазначила одна з дописувачів.

"Марсове поле" — радянський військовий меморіал у Львові. Розташований на вулиці Мечнікова, примикає до Личаківського цвинтаря. Спочатку це місце було частиною військового цвинтаря вояків австрійської армії та союзників, що полягли у Першій світовій війні. Серед похованих були німці, українці, поляки, серби, чехи, турки, боснійці. У 1946–1947-х похованих ексгумували і на цьому місці створили кладовище солдатів Радянської армії, що полягли у Другій світовій війні, та військ НКВС. Поступово цвинтар заповнили однаковими бетонними надгробками. Офіційно вважається, що кількість похованих сягає 3491. 1994-го в нижній частині поля перепоховано понад 80 жертв радянського терору із Замарстинівської в'язниці. На "Марсове поле" 9 травня щороку приходять городяни та представники різних політичних сил, між ними часто відбуваються конфлікти та сутички.

На території Бабиного Яру в Києві розташований парк відпочинку. Історик Віталій Найманович вважає, що цей простір потрібно перетворити на меморіальний парк. Це трагічне місце має відношення як до всесвітньої історії єврейського народу, так і до історії України.

Зараз ви читаєте новину «На військових похованнях засмагали люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути