субота, 02 квітня 2022 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

На Сумщину з Росії зайшла значна кількість окупантів - голова ОВА

На Сумщину з Росії зайшла значна кількість окупантів - голова ОВА
Окупанти відкривають хаотичний вогонь по людях, які з'являються біля техніки або вздовж руху колон. Фото: 24 канал

На Сумщину в Конотопський район зайшла велика кількість російських окупаційних військ. Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив про ситуацію в області станом на 12:00 2 квітня.

"Конотопський район: велика кількість ворожих військ зайшла з території Росії. Сформований умовний "коридор", через який відбувається постійний рух військової техніки з Київської та Чернігівської областей у зворотньому напрямку на Росію. Вони дуже бояться місцевих жителів і наших військових, тому відкривають хаотичний вогонь по людях, які з'являються біля цієї техніки або вздовж шляху руху колон", - повідомив Живицький.

У Бурині війська Російської Федерації вчора, 1 квітня, обстріляли будинки мирних жителів.

"В одного чоловіка вогнепальне наскрізне поранення. Його доправили до лікарні та надають медичну допомогу. Також у Бурині орки обстріляли цивільну машину з людьми. Двох місцевих із пораненнями вчора зранку передали медикам. Позавчора до лікарні району доправили місцевого жителя, який потрапив під ворожий обстріл у селищі Дубов'язівка. 1 квітня він помер", - розповів голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шанс деблокувати Маріуполь може з'явитися - за певних умов" - військовий експерт

У Шосткинському районі увечері, 31 березня, між Білопіллям та Путивлем військові РФ затримали цивільну машину з жителями.

"Відомо, що в людей забрали телефони та обіцяли дати їм місце для ночівлі. Після цього зв'язок із затриманими зник. Станом на вчора місце їхнього перебування невідоме, телефони вимкнені. Сумський район: орки вели хаотичний вогонь по селу Басівка. Пошкоджені нежитлові приміщення", - говорить Живицький.

До російського полону потрапив військовий Збройних сил України, який народився на Сумщині.

"Протягом довгого часу хлопець не виходив на зв'язок із рідними. Вчора його матері надійшло відео у вайбері, що сина захопили в полон", - пояснив голова ОВА.

Російські терористи окопуються у багатьох громадах Сумської області. "Ми розуміємо, що це початок окупації центральної частини області", - сказав керівник обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщину з Росії зайшла значна кількість окупантів - голова ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути