пʼятниця, 31 жовтня 2014 14:17

На стіні львівського будинку поляк намалював велетенське графіті
8

Фото: Bartek Świątecki

Два тижні митець із польського Ольштина Бартек Свьонтецкі (Bartek Świątecki) малював велетенське абстрактне графіті на бічній стіні будинку на проспекті Чорновола, 29, у Львові. 31 жовтня графіті презентували для загального огляду. Місто стало частиною проекту, який Свьонтецкі реалізовує спільно з Brain Damage Gallery та Polish Urban Art.

Polish Urban Art - це проект спрямований на презентацію і популяризацію польського міського мистецтва в Європі. Підсумком цього проекту у Львові, а також Батумі стануть графіті польських художників. У Києві та Мінську пройде виставка польського мистецтва міського простору від 1950-их років до нашого часу. Проект здійснюється за фінансової підтримки Міністерства культури і національної спадщини у місті Люблін.

Потрібну стіну на старому триповерховому львівському будинку обирали за принципом, аби вона добре проглядалася, була рівною та високою. Художник використав десятки кілограмів фарби, працював за допомогою підйомного крану. У роботі митець поєднав абстракцію і традиційні графіті, високе мистецтво і молодіжну культуру.
Бартек Свьонтецкі займається графіті і вуличним мистецтвом від 1996 року. Його роботи можна побачити у Німеччині, Франції, Чехії, Великобританії, Естонії, Польщі, Нідерландах, Україні.

Зараз ви читаєте новину «На стіні львівського будинку поляк намалював велетенське графіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути