Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2021 13:38

На Сорочинський ярмарок привезли для поклоніння чудотворні ікони Божої Матері
7

На Сорочинський ярмарок, що відкрили у вівторок 17 серпня в селі Великі Сорочинці на Полтавщині, привезли чудотворні афонські ікони Божої Матері.

Ці ікони постійно перебувають у Київському Спасо-Преображенському соборі. У Великі Сорочинці їх привезли на запрошення керівниці проєкту "Сорочинський ярмарок" Світлани Свищевої.

"Ці ікони проїхали понад 500 церков України, побували в багатьох лікарнях. Багато було зцілень. На іконі Всецариця можна побачити золоті та срібні прикраси. Їх залишають віряни на знак вдячності за чудо зцілення. ", - розповів Gazeta.ua голова благодійного фонду "Україна-Афон" Євген Навара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорочинський ярмарок стартував. Що, де та скільки коштує - перші фото

Окрім ікони "Всецариця", до Сорочинців привезли ікону "Ігуменя Святої гори" - покровительку гори Афон та 20 монастирів, які там знаходяться. А також ікону "Троєручиця", яка знаходиться в сербському монастирі Хіландар на святій горі.

"Бог зцілює перед цією іконою від хвороб рук, ніг, очей, суглобів. Тут моляться також за благополуччя", - каже Євген Навара.

Також привезли плащаницю Пресвятої Богородиці, яку зробили афонські старці та подарували народу України. У спеціальній тканині біля плащаниці загорнута частка поясу Богородиці.

"Тут моляться жінки, просять допомоги у вирішенні жіночих проблем. Наприклад, завагітніти", - пояснює голова благодійного фонду.

Прикластися до ікон можна біля пресцентру торжища, що неподалік дерев'яної церкви на території ярмарку протягом усього тижня до неділі.

Сорочинський ярмарок в Україні відновили 1999 року. Леонід Кучма приїжджав сюди 2003-го. До нього важко було пробратися через велику кількість охорони. Віктор Ющенко відвідував Сорочинку двічі. 2007 року купив вишиту сорочку і шість ляльок-мотанок. 2009-го прилетів на вертольоті, придбав спеції в узбецьких торговців. Вони подарували йому свій національний одяг і ніж. Віктор Янукович 2010 року на Сорочинцях купив вишиванку, керамічну статуетку-куму, картину леопарда з бурштину, докторську ковбасу та діжку для соління.

У 2020-му організатори спочатку оголосили дати проведення чергового ярмарку, а потім - про його скасування. Причина скасування, яку назвали - пандемія та карантинні обмеження.

Зараз ви читаєте новину «На Сорочинський ярмарок привезли для поклоніння чудотворні ікони Божої Матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути