Ексклюзиви
середа, 21 червня 2017 07:08

На реконструкцію мосту витратять 56,5 млн грн

На реконструкцію мосту витратять 56,5 млн грн
За 100 днів реконструкції Київського мосту у Вінниці демонтували покриття і почали ремонт балок Фото: vlasno.info

"Це буде сучасний міст, зроблений за новими вимогами. Розширимо пішохідну смугу на 1,4 метра. Оновимо балки та опори. Замінимо освітлення. Роботи проводитиме київська компанія МСУ-2. Її визначили за допомогою тендеру. Торги оголосили по сумі 67 мільйонів. Вони запропонували умови на 56,5 мільйонів. З них місто дає 10 відсотків, решта - фонд регіонального розвитку", - розповів про реконструкцію Київського мосту у Вінниці заступник міського голови Микола Форманюк.

Його закрили на капітальну реконструкцію 100 днів тому. Обіцяли перекрити рух приватного транспорту і пішоходів. Активна фаза будівництва розпочалася 10 днів тому. До того займалися демонтажем покриття і готувалися до заміни балок.

Всі роботи по реконструкції розраховували провести за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекриють дорогу заради Петлюри

14 травня по мосту пустили ввесь громадський транспорт крім трамваїв, бо на вулиці Соборній обмежили рух через проведення фестивалю "За здорову сім'ю".

Через місяць рух перекрили зовсім – на 19 днів. За цей час будівельники планують провести основні будівельні роботи.

"Ми відкладали як могли цей момент, але далі тягнути немає сенсу. Доведеться повністю припинити рух транспорту через міст, що ремонтується. Необхідність 100% перекриття мосту нам диктує підрядник, що виконує роботи і поки трішки відстає від графіку. Для мінімізації незручностей на ці 19 діб розробили особливий графік руху громадського транспорту. Патрульна поліція регулюватиме вручну кілька ключових перехресть та вкотре "зачистить" Соборну та паралельні вулиці від стоячого транспорту", - сказав директор департаменту капітального будівництва міської ради Ігор Кравець.

Змінилися маршрути і розклад руху громадського транспорту. Через збільшення навантаження на Центральний міст, на ньому стаються затори.

Кілька десятків людей пікетували будівництво нового кладовища в мікрорайоні Сабарів у Вінниці. Забудовники уже почали викорчовувати пшеницю на землі, яку відміряли для майбутніх поховань.

Місцеві кажуть, цвинтар не можна будувати поряд з очисними спорудами.

Зараз ви читаєте новину «На реконструкцію мосту витратять 56,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути