четвер, 03 квітня 2014 12:10

На Прикарпатті пластмасові квіти прирівняли до гріха

На Прикарпатті пластмасові квіти прирівняли до гріха

Митрополит Володимир Війтишин звернувся до Івано-Франківської Митрополії УГКЦ з проханням не використовувати перед Великоднем пластикову атрибутику на гробах покійних родичів.

"Кладовища повинні залишатися місцем віддзеркалення Вічного спокою. Не штучної та смертельної, а справжньої Божої Краси та Життя. І таким символом є живі квіти, які можемо насадити на гробах померлих. Використання пластмасової поминальної атрибутики, що набирає масового характеру напередодні Великодня, є одним з гріхів проти природи. Зважаючи на їх вагомість, Церква зараховує ці гріхи, як такі, що кричать до неба", — сказав митрополит Володимир у своєму зверненні до отців душпастирів, монахів і монахинь, братів-семінаристів та всіх вірних Івано-Франківської Митрополії УГКЦ.

У Митрополії переконані, що масове використання пластмасової атрибутики нищить живу природу. Забруднює навколишнє середовище, а відповідно творить загрозу здоров'ю та життю людини.

"Після Великодних свят на смітниках біля кладовищ, збирається тисячі тон використаного шкідливого пластику. Його спалюють — це дуже шкідливо для здоров'я. Але проблема втім, що ця вся пластмаса не лише перед святами використовується, а й на кожного дня на похоронах, чи під час Служб. Пластикові вінки, свічки у вставках, квіти. Зараз навіть церкви таким прикрашають. А це все легкозаймисті матеріали, пожежо-небезпечні. Цього року вперше вирішилися звернутися до громади. Сподіваємося що люди прислухаються до нас. Гроби прикрашатимуть живими квітами. А на похорони, краще нестимуть матеріальну допомогу родичам покійного, ніж штучні вінки. З цього більше користі", - каже отець Юрій Трухан прес-секретар УГКЦ Івано-Франківської архієпархії.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті пластмасові квіти прирівняли до гріха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути