неділя, 09 грудня 2018 13:25

У Полтаві взяли сепаратиста, який отримав нагороду від Путіна
7

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила на Полтавщині організацію, яка займалася поширенням матеріалів сепаратистського змісту, які мали дестабілізувати ситуацію в Україні.

Її керівник Сергій Проваторов отримав нагороду з рук російського президента, інфомує прес-служба СБУ.

"Оперативниками спецслужби були встановлені особи з-поміж мешканців Полтави, які сповідуючи відверті проросійські погляди, на замовлення кураторів з РФ готували та поширювали друковані матеріали, які мали на меті сформувати вигідну країні-агресору думку й у такий спосіб вносити дестабілізацію у суспільно-політичну ситуацію як на території регіону, так в і державі загалом, оскільки значна частина з виготовлених примірників друкованої продукції направлялась в інші регіони нашої держави. За вказану деструктивну діяльність, фігуранти отримували грошову винагороду від російських спонсорів.

А керівник так званого "Правління всеукраїнського союзу громадських організацій "Об'єднання організацій співвітчизників "Русское содружество" Сергій Проваторов отримав державну нагороду РФ "медаль Пушкіна" від президента РФ Володимира Путіна", - ідеться в повідомленні.

У членів угруповання вилучили примірники друкованої продукції, заборонену в Україні символіку країни-агресора, комп'ютерну техніку.

Затриманим загрожує до трьох років в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримана в США російська шпигунка причетна до подій у Криму і на Донбасі

У Слов'янську затримали родину сепаратистів. Мати і син входили до одного з незаконних формувань самопроголошеної ДНР. Вони несли службу на блокпосту в Слов'янську, здійснюючи фільтраційні заходи.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві взяли сепаратиста, який отримав нагороду від Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути