субота, 14 травня 2016 00:05

На Полтавщині медики виявили хворобу Лайма

На Полтавщині медики виявили хворобу Лайма
bereg-rda.gov.ua

З потеплінням на Полтавщині почали фіксувати укуси людей кліщами. У цьому році вже зафіксовано 5 випадків інфікування хворобою Лайма.

За словами кандидата медичних наук Наталії Приймаченко, епідемічна ситуація через хворобу Лайма залишається напруженою, як в Україні, так і на Полтавщині. У квітні до Полтавського міського травмпункту звернулося більше 70 полтавців зі скаргами на укуси кліщів.

Звертатися до лікаря треба, запримітивши в себе перші симптоми хвороби: на шкірі з'являється почервоніння, яке має вигляд кільця, з просвітленнями в центрі. Ця пляма може свербіти чи поколювати.

Захворювання характеризується головним болем, лихоманкою, слабкістю, ломотою в м'язах, підвищеною стомлюваністю, нежиттю, кашлем. На шкірі в місці укусу - у 8 з 10 хворих виявляється мігруюча кільцева еритема діаметром від 10 до 60 см.

Уже на першій стадії можуть бути ускладнення внутрішніх органів і мозку, що призводить до розвитку безжовтяничних гепатитів, міокардитів, артритів та інших захворювань. Якщо хворобу вчасно не лікувати, то це призводить до летальних випадків.

У 2015 році спостерігалося зростання кількості кліщів у Полтавській області, особливо іксодових. Минулого року хвороба Лайма вразила приблизно 100 полтавців.

З 2001 року, коли хвороба Лайма з'явилася в Україні, на Полтавщині простежують її ріст в 33 рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві збільшились випадки бореліозу через укуси кліщів

Нагадаємо, хвороба Лайма (кліщовий бореліоз) - інфекційне захворювання. Вона вражає нервову систему людини, серце, опорно-руховий апарат і шкіру.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині медики виявили хворобу Лайма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути