четвер, 23 квітня 2020 11:27

На мера Івано-Франківська завели справу через ромів: він виправдовується

На мера Івано-Франківська завели справу через ромів: він виправдовується
На мера Івано-Франківська завели кримінальну справу через ромів: чиновник виправдовується. Фото: mvk.if.ua

Глава МВС Арсен Аваков заявив про відкриття кримінального провадження стосовно мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа за заклик вивезти з міста ромів.

Про це повідомила пресслужба відомства.

"За фактом заклику до примусового переміщення людей в Івано-Франківську Нацполіцією розпочато кримінальне провадження за ст. 161 КК (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками)", – сказав міністр внутрішніх справ.

Аваков зазначив, що висловлювання градоначальника Івано-Франківська є порушенням прав громадян і містять елементи ксенофобії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Івано-Франківська доручив вивезти з міста всіх ромів

"Міністерство внутрішніх справ нагадує Руслану Марцінківу, що згадані ним особи ромської національності є такими ж громадянами держави Україна, як і сам мер. Їхні права захищено Конституцією України. А висловлювання міського голови мають ознаки порушення прав громадян за релігійною, расовою чи національною приналежністю".

Сам Марцінків уже перепросив за свої слова під час скандальної заяви про ромів, яких мали примусово вивезти на Закарпаття, і заявив, що ніякої дискримінації не було.

"Ішлося про конкретних осіб, які вже протягом тривалого часу, понад місяць, не дотримувалися карантину... Деякі особи чіплялися до людей, вимагали кошти, були без масок, без рукавичок. Більше того, жили в нашому Привокзальному сквері. Це при тому, що постанова Кабінету міністрів чітко забороняє не те що жити у скверах, а гуляти у скверах і збиратися більш як двом особам в одному місці. Це неодноразові факти", – сказав він.

За словами мера, поліція звернулася до нього з проханням надати транспорт для осіб ромської національності, прописаних в Іршавському і Свалявському районах Закарпатської області, щоб доставити їх додому, оскільки жодний громадський транспорт не їздить.

"На оперативній нараді, можливо, дещо емоційно, я тут прошу вибачення. Десь, можливо, емоції якісь були..." – сказав Марцінків.

У Хмельницькому викрили схему торгівлі дітьми, до якої причетні заступниця головного лікаря перинатального центру та дві її пацієнтки.

Зараз ви читаєте новину «На мера Івано-Франківська завели справу через ромів: він виправдовується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути