середа, 04 травня 2022 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині та частині Запоріжжя відновили зв'язок

На Херсонщині та частині Запоріжжя відновили зв'язок
У Херсонській та частині Запорізької області вдалося відновити зв'язок. Фото: Unsplash

Минулого тижня повідомили, що російські терористи відключили мобільний зв'язок у Херсонській та частині Запорізької області.

Станом на ранок 4 травня у цих регіонах оператори мобільного зв'язку відновили постачання. Про це під час брифінгу у Медіацентрі України розповів голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь, передає Gazeta.ua.

"З початку війни ми бачили кібератаки на провідні ЗМІ. Понад 20 об'єктів телебачення та радіозв'язку на сьогодні знищено. Ми бачили, що робили з інфраструктурою зв'язку окупанти в Ірпені та Бучі. Минулого тижня стало відомо про відключення російськими окупаційними військами мобільного зв'язку та інтернету на Херсонщині та в частині Запорізькою області. Причинами відсутності зв'язку стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах", - зазначив він.

За його словами, це була чергова спроба терористів залишити українців без інформації. Вони сподіваються, що, подаючи викривлені новини, зможуть обдурити наш народ так само, як і росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремль планує оголосити окуповані частини сходу й півдня України частиною Росії" – що пише про нас світова преса

Щиголь додав, що фахівці зв'язку продовжують працювати під обстрілами. Також у відомстві отримали інформацію про те, що окупанти намагаються перекомутовувати станції зв'язку на Крим.

"Вони блокують наші канали постачання зв'язку і намагаються поширювати лише російські послуги. Це грубе порушення міжнародного законодавства і ми вже звернулися до Міжнародного союзу електрозв'язку щодо засудження дій Росії та позбавлення їх членства у цьому союзі", - підсумував він.

У тимчасово захопленому місті Скадовськ Херсонської області з'явився мобільний звʼязок. Причиною його відсутності стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині та частині Запоріжжя відновили зв'язок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути