Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2022 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині окупанти знущалися з місцевого населення в захоплених селах

На Харківщині окупанти знущалися з місцевого населення в захоплених селах
Противник не відмовився від планів захоплення Харкова та області. Фото: t.me/kharkivoda

Російські окупанти вчиняли терор місцевого населення в захоплених селах Харківщини.

Люди, з якими спілкувалися представники влади та військових Збройних сил України, розповідали про нелюдське ставлення до них з боку російських солдатів, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Якщо говорити про Циркуни, то там люди практично півтора місяця сиділи в підвалах без виходу. Виходили на вулицю тільки щоб знайти їжу, воду чи попросити допомоги. Багато хто з них мав поранення від обстрілів. Окупанти робили попереджувальні постріли чи одразу стріляли на ураження. Місцеві жителі зустрічали наших визволителів із радістю та вдячністю", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чути трупний запах": Росія перетворює Харківщину на звалище тіл окупантів

Зараз на півночі та північному сході регіону, а також на Ізюмському напрямку тривають запеклі бої з російськими окупантами. Водночас у звільнених населених пунктах зафіксували велику кількість мінувань.

"Ворог заміновує житлові будинки, школи, дитячі садочки, просто узбіччя доріг чи поля. Противник не відмовився від планів захоплення Харкова й області, але наші військові мають чітке розуміння, як діяти в разі ускладнення ситуації", - йдеться в повідомленні.

Харківщина потерпає від обстрілів російських військ. Ті цілять по мирних містах із реактивних систем залпового вогню. Інтенсивність обстрілів зростає. У Харкові майже щодня люди гинуть і зазнають поранень. Область готується до ймовірного наступу військ Російської Федерації і водночас польових робіт.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині окупанти знущалися з місцевого населення в захоплених селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути