понеділок, 22 жовтня 2018 15:35

На Дніпропетровщині відкрито кращий дитячий садок в Україні - Резніченко
5

  Валентин Резніченко
Валентин Резніченко

Сьогодні Дніпропетровська облдержадміністрація відкрила побудований "з нуля" сучасний дитячий садок у селі Обухівка. Голова ОДА Валентин Резніченко заявив, що ця установа унікальна для України - воно енергоефективне, з оригінальною архітектурою, сучасним дизайном, меблями і всім необхідним для гармонійного розвитку дітей. У відкритті садка взяв участь віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

"Цей дитячий сад повністю відповідає новим державним будівельним нормам, які ми наблизили до сучасних європейських. Це і інженерні рішення, і наявність сонячних батарей, і котельня на альтернативному паливі, - зазначив Зубко. - Дніпропетровська область демонструє всій Україні, яким має бути підхід до будівництва дошкільних установ, як можна реалізувати масштабний інфраструктурний проект за рахунок місцевого бюджету. Такі проекти ми будемо пропонувати і іншим регіонам".

  Юрій Голік (другий зліва), Валентин Резниченко (в центрі), Геннадій Зубко (праворуч)
Юрій Голік (другий зліва), Валентин Резниченко (в центрі), Геннадій Зубко (праворуч)

За словами Резніченка, Обухівський садок було побудовано на місці пустиря всього за один рік.

"Сьогодні відкрили нові садки в Обухівці і Подгородньому, ще чотири будуємо "з нуля" - в Кам'янському, Покрові, Старих Кодаках і Іларіоновім. Це справжній прорив, адже ніколи раніше в Україні не будували дитячі установи такого рівня - оригінальні, комфортні, з урахуванням останніх тенденцій в дизайні. Такі можливості дає децентралізація - реформа Президента України Петра Порошенка. Вона змінює країну, і сьогодні перед нами - яскравий тому приклад", - зазначив Резніченко.

 

Проект "за шведським зразком", як називають його в Дніпропетровській ОДА, розробив дніпровський архітектор Олексій Валентір. У садку величезні вікна - від підлоги до стелі. Це забезпечує "зв'язок" інтер'єру з ландшафтом.

"Це міф, що будівля з великими вікнами не може бути теплою й енергоефективною. Таку архітектуру мають навіть будинки в країнах з більш "суворим", ніж наш, кліматом - в Швеції, Данії, Норвегії, - пояснив архітектор. - Головне - правильно спланувати будівництво. Фасад садка в Обухівці виходить на південь, а над вікнами є спеціальні навіси. Влітку, коли сонце "високе", будівля не перегрівається. І навпаки - "низьке" зимове сонце додатково нагріває приміщення. Це перший дитсадок України, побудований за такою технологією".

 

 

При будівництві установи були використані й інші енергоефективні технології: на даху будівлі - сонячні батареї, поруч - власна альтернативна котельня. У будівлі садка є музичний і спортивний зали. На подвір'ї - павільйони, що захищають від сонця, і великий дитячий майданчик.

"Сучасні садки ми будуємо не тільки в містах, а й в селах. Ми переконані: у дітей мають бути кращі умови для розвитку незалежно від того, де вони живуть. Більше ніяких сірих будівель з нескінченними коридорами-лабіринтами. Нові садочки - тільки за сучасними проектами", - сказав радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик.

Також сьогодні було відкрито дитячий садок в формі стільників у селі Підгородне.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині відкрито кращий дитячий садок в Україні - Резніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути