Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2016 12:50

На блокпостах будуть шукати заборонене м'ясо

На блокпостах будуть шукати заборонене м'ясо
Фото phototimes.ru

Спалах захворювання на африканську чуму свиней зафіксували в Гадячі на Полтавщині. Влада оголосила карантин і виставила блокпости.

Про це повідомили в Полтавській обласній держадміністрації.

"В радіусі трьох кілометрів запроваджено карантин. Всі свині на цій території будуть знищені. Також організували 20-кілометрову зону нагляду. Встановлено чотири блокпости, на яких будуть в автомобілях проводити дезінфекцію і перевіряти наявність забороненої свинини. Утилізація свиней у населення буде відшкодована із резервного фонду державного бюджету", - розповів Роман Товстий, заступник голови Полтавської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова відмовилась від українського м'яса і сала.

В господарстві школи-інтернату в Гадячі виявили збудника захворювання на африканську чуму свиней. 36 тварин вже знищено і спалено на міському скотомогильнику.

Африканська чума не несе загрозу людям, але смертельно небезпечна свиням. Вакцини проти цієї хвороби немає. Ветеринари рекомендують тримати свиней в закритих приміщеннях. При найменшій підозрі звертатись до лікарів ветеринарної медицини.

Часто симптоми африканської чуми свиней подібні на симптоми інших захворювань: тварина відмовляється від корму, заривається в підстилку, спостерігають в інфікованих тварин хитку ходу, синюшні плями на підборідді, вухах, животі.

Нагадаємо, у фермерському господарстві в селищі Кирнасівка Тульчинського району на Вінниччині зареєстровано захворювання та загибель свиней від африканської чуми. Цей діагноз підтвердили лабораторно.

Зараз ви читаєте новину «На блокпостах будуть шукати заборонене м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути