понеділок, 12 листопада 2018 16:07

Чоловіка засудили за заклики до сепаратизму

Чоловіка засудили за заклики до сепаратизму
Чоловік повністю визнав свою вину. Фото:rivne.media

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області визнав місцевого жителя винним у публічних закликах змінити межі території та державного кордону України.

Досудове розслідування встановило, що мешканець Прикарпаття на особистій сторінці у російській соцмережі "ВКонтакте" протягом 2015-2017-х поширював дописи із закликами до змін меж території або державного кордону України, - пише "Курс".

11 січня 2017-го обвинувачений, перебуваючи у селі Мала Кам'янка Коломийського району, написав російською мовою на своїй сторінці у "ВКонтакте" (переклад): "Ну от правильну політику проводять лідери повсталих республік. Це підтверджують їхні заяви. Потрібно повертатися в Росію. А в Україні, на жаль, буде НАТО". Пізніше чоловік опублікував ще кілька схожих дописів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недалеко до сепаратизму - Путін втрачає контроль над далекосхідними регіонами Росії

Згідно з висновком судово-лінгвістичної експертизи, опубліковані обвинуваченим дописи є публічними закликами до дій із метою зміни меж території та державного кордону України.
Під час досудового розслідування обвинувачений уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Чоловік повністю визнав свою вину. У суді обвинувачений підтвердив, що угода укладена добровільно.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив обвинуваченому 4 роки позбавлення волі, однак звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 2 роки. Також обвинувачений має заплатити 4,8 тис. грн за експертизи.

70% українців підтримують думку, що Крим має бути в складі України.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка засудили за заклики до сепаратизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути