субота, 23 квітня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Морські піхотинці показали, як захищають Одещину

Морські піхотинці показали, як захищають Одещину
Морпіхи на Одещині освоюють нову зброю. Фото: скріншот

Українські морські піхотинці надійно обороняють Одещину.

Вони тренують вогневу підготовку й опановують новітню зброю. Відео опублікували в Міністерстві оборони України у Facebook.

"Бригада тримає оборону морського узбережжя. Ми готові до будь-якого розвитку подій. До висадки десанту з моря, з повітря. Ми щільно побудували нашу оборону", - каже військовослужбовець ЗСУ "Кедр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину падіння українського літака Ан-26 на Запоріжжі

Бійці кажуть, що постійно тренуються, у тому числі й освоюють новітню зброю. Зокрема йдеться про переносний зенітно-ракетний комплекс Stinger.

"Цей комплекс здатний знищувати цілі на більш дальніх рубежах. Це можуть бути безпілотні літальні апарати, гелікоптери, літаки. Він може знищувати цілі від 200 до 4000 метрів", - каже військовослужбовець ЗСУ "Хмурий".

Втрати російських окупантів в Україні станом на 23 квітня становлять орієнтовно 21,6 тис. осіб. Ворог з початку активної фази війни втратив також багато техніки: танків - 854; бойових броньованих машин - 2205; артилерійських систем - 403; РСЗВ - 143; засобів ППО - 69; літаків - 177; гелікоптерів - 154; автомобільної техніки - 1543; кораблів/катерів - вісім; цистерн з ПММ - 76; БПЛА оперативно-тактичного рівня - 182; спеціальної техніки - 27; пускових установок ОТРК/ТРК - чотири.

Зараз ви читаєте новину «Морські піхотинці показали, як захищають Одещину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути