Ексклюзиви
середа, 22 червня 2016 11:19

Блискавка спалила хату і церкву
5

У селі Басівка Пустомитівського району на Львівщині дотла згорів дерев'яний 2-поверховий житловий будинок. У дім влучила блискавка. На щастя, людей у будівлі не було.

"Дуже сильно гриміло і блискало. Сусіди розказували, що розряд блискавки влучив у дах будівлі, і одразу хата спалахнула. Була дерев'яна, то горіла, як сірникова коробка. Викликали рятувальників. Ті приїхали за лічені хвилини, але вже нічого зробити не могли", - розказує львів'янин Олег.

Дерев'яний 2-поверховий будинок стояв у районі новобудов у селі Басівка, недалеко Львова. На щастя, в будинку нікого з людей не було. Вогонь повністю знищив приміщення дому та дизельний генератор. Пожежу рятувальникам вдалось загасити за 1,5 год.

Кількома годинами раніше пожежники виїздили на виклик у селище Красне Буського району. Там горіла церква.

"Була сильна громовиця в час обіду. Люди бачили як блискавка влучила в церкву. Причому, у те місце, де містився громовідвід. Але він погано спрацював і приміщення зайнялось. Викликали пожежних. Ті розібрали швидко частину даху і звідти лили воду. Горіла ризниця, де переодягається священик. На щастя, ніхто не відкрив центральних вхідних дверей, інакше протягом могло вогонь лише поширити всією будовою церкви. Згоріла би дотла", - розповідає селищний голова Микола Чучман.

Пожежу в церкві ліквідували за 20 хв. Вогонь встиг знищити приміщення для переодягання настоятеля на площі 16 кв м та частково пошкодити іконостас на площі 3 кв м.

"Як зайти до церкви - все задимлене і чорне. Єдине, що поруч з тим всім стоїть фігура Матері Божої. Вона білісінька. Ні дим, ні вогонь ніякої шкоди їй не завдали. На решту силами громади скидатимемось, аби відновити святиню", - додає голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильний вітер звалив на жінку стару липу

Крім блискавок негода на Львівщині повалила дерева. Через це, поліцейські перекривали в регіоні рух. А через знеструмлення на кілька годин довелося відкласти відправлення потягів з обласного центру.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка спалила хату і церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути