пʼятниця, 01 вересня 2017 04:12

Міськрада безкоштовно утеплює багатоквартирні будинки

Міськрада безкоштовно утеплює багатоквартирні будинки
У Вінниці безкоштовно утеплюють і ремонтують будинки в центральній частині міста Фото: vn.20minut.ua

Мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Соборній у Вінниці не будуть платити за його утеплення і ремонт. Гроші виділяють з бюджету міста. Влада зацікавлена у ремонті всіх будинків у центральній частині міста. Для цього всі власники квартир змушені зробити однакові балкони та познімати кондиціонери.

Переговори по ремонту будинку з мешканцями тривали два місяці. Уперше чиновники прийшли до людей з пропозицією - капітальний ремонт фасаду, даху, вікон на сходових клітинах. Усе безкоштовно. Але людям поставлять відкриті балкони, за які треба заплатити третину від вартості – біля 8 тис. грн, пише "20 хвилин".

Люди не хотіли переробляти балкони. Домовилися про засклені однакові балкони.

"Домовилися майже зі всіма. Сусіди зголосилися "cкинутися" грошима для тих, хто немає чим заплатити за балкони. Лише один з мешканців казав, що вклав у свій балкон близько 80 тис. грн. Шукаємо вирішення питання", - каже директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик.

Дім утеплюють мінеральною ватою.

Усі роботи коштують 3,8 млн грн і мають закінчити до кінця року. На черзі ще п'ять будинків в центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розкрила злочинну змову у міській раді

"Фасади будівель на Соборній обшарпані, а це обличчя міста, яке бачать городяни та гості міста. Така реставрація фасадів є своєрідним стратегічним завданням на роки вперед. У департаменті архітектурі розробили Концепцію реконструкції фасадів центральної частини міста: від Універмагу і до головпоштампу. На цей рік в планах 2 будинки - Соборна, 101 та Соборна,50", - розказав Григорій Пурдик.

У будівлі на Соборній, 50 проведуть реставрацію мурування стін, утеплення і реставрацію ліпнини. Фахівці мають замінити водостічну систему та прибрати старі кондиціонери.

Уряд України планує побудувати нову магістраль сполученням "Одеса - Львів". Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
Він розповів, що роботи вже почалися. Нова дорога буде європейської якості і об'єднає не тільки два туристичних міста, а й Хмельницький, Вінницю, Херсон і Миколаїв.

Зараз ви читаєте новину «Міськрада безкоштовно утеплює багатоквартирні будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути