вівторок, 06 вересня 2022 02:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Мінус "Алігатор" і чотири склади росіян: ЗСУ на півдні похвалились успіхами

Мінус "Алігатор" і чотири склади росіян: ЗСУ на півдні похвалились успіхами
Розповіли про ситуацію на півдні України. Фото: Прямий

Українською авіацією на півдні нанесено 18 ударів по позиціях, логістиці, командних та опорних пунктах ворога.

Ракетно-аптилерійськими підрозділами виконано 370 вогневих завдань з ураження підрозділів протиповітряної оборони ворога, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби й понтонних переправ поблизу Дар'ївки та вздовж Каховської ГЕС, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Втрати ворога: 86 окупантів, чотири танки,12 одиниць авто-бронетехніки, чотири гаубиці 152 –го калібру "Мста-Б" та "Мста-С", три гармати 152-го калібру "Гіацинт-Б" та "Гіацинт-С", станцію зв'язку та протитанковий ракетний комплекс.

В районі Новогригорівки, на Миколаївщині, під час спроби атакувати наші позиції, було відкрито вогонь на ураження і знищено ударний ворожий гелікоптер Ка-52.

Ка-52 (Hokum B за класифікацією НАТО, також відомий як "Алігатор") — російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації, здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів. Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент подякував за збиті російські "Алігатор" і "Калібри"

Також ліквідовано чотири склади ворожих боєприпасів в Бериславському, Херсонському й Баштанському районах. Вогневий контроль переправ через річку Дніпро системний і ефективний.

"З метою покращення тактичного положення противник провів штурмові дії в напрямку Шмідтового і Тернових Под, силами зведеного підрозділу, зокрема, із застосуванням спецпризначенців. Але успіху не мав", – йдеться у повідомленні.

В районі Високопілля був знищений ворожий безпілотник "Орлан-10".

Ворог випустив ракету "Іскандер" по Миколаївщині, її знищила українська ППО. Під час ракетної атаки по визволених територіях Херсонщини, в районі Андріївки, силами протиповітряної оборони знищено дві ракети Х-59.

Корабельне угруповання ворога у Чорному морі без змін у складі, районах маневрування та намірів, в постійній готовності до застосування 16-ти крилатих ракет "Калібр".

Росіяни двічі скерували свої "Урагани" на Криворізький район.В Апостоловому загинула літня жінка. Попередньо, троє людей поранені. Всі вони у лікарні у тяжкому стані.

У Зеленодольську людей не зачепило. Пошкоджені виробничі будівлі підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Мінус "Алігатор" і чотири склади росіян: ЗСУ на півдні похвалились успіхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути