неділя, 21 травня 2017 11:17

Мінприроди включить лося до Червоної книги

Мінприроди включить лося до Червоної книги
Лосів хочуть охороняти законом. Фото FB

Науковці хочуть звернутися до Національної комісії з питань Червоної книги щодо можливості внесення лося до переліку охоронюваних видів.

"Щоб зняти напругу у суперечках щодо стану популяції лосів в Україні, ми виступаємо за проведення наукових досліджень за участю авторитетних українських науковців аби отримати об'єктивні дані щодо стану популяції. Ми також виступаємо за залучення до цього дослідження якомога більшої кількості науковців та екологів, які займаються даною тематикою", – сказав Василь Полуйко, заступник міністра екології та природних ресурсів.

З лютого цього року в Україні набув чинності мораторій на відстріл лосів на 25 років. Лося планували включити до Червоної книги України у 2009 році, проте вид не отримав цього охоронного статусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стоматолог заплатив за вбивство тварини 55 тисяч доларів.

За даними Мінприроди, чисельність популяції лосів в Україні становить на рівні 2- 6 тисяч особин. Водночас науковці наголошують, що якщо на початку 90-х років лось зустрічався у всіх областях України, крім Криму, то нині ця тварина зустрічається здебільшого лише в лісовій зоні.

Зараз ви читаєте новину «Мінприроди включить лося до Червоної книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути